Kinosvět TV startuje celoplošně, mění program

pondělí, 29. září 2014, 08:01 TV MediaGuru

Kinosvět TV přechází na celoplošné vysílání, nabízet chce záhady, celovečerní filmy a dokumenty.

Televize dokumentárních filmů Kinosvět TV zahajuje od pondělí 29. září od 19:30 celoplošné vysílání. Současně nabídne několik nových pořadů.

„Kinosvětt přichází s tím, o co mají diváci z věkové skupiny 15–54 let největší zájem. Tedy se záhadami a s celovečerními hranými a dokumentárními filmy,“ přibližuje změny Leoš Pohl, jednatel skupiny Mediapoli, do níž televize patří. Počítá ale i s dětským hodinovým pásmem Minisvět a nejširší veřejnosti chce nabídnout cyklus Skryté poklady, vysílaný v premiéře.

Od pondělí do pátku bude Kinosvět uvádět vždy od 21.30 do 22.00 hod. pořady trojice známých českých lovců záhad a tajemství: Stanislava Motla, Arnošta Vašíčka, Otomara Dvořáka a filmy z archívu již zesnulého lovce záhad Ivana Mackerleho. V sobotu a v neděli pak ve stejnou dobu nabídne výběr z toho, co bylo v minulých pěti dnech v oblasti záhad a tajemství uvedeno. Cyklus odstartuje dokumentem Stanislava Motla Obětovaní lidé.

Od 22.00 do 24.00 hod následuje celovečerní dokumentární nebo hraný film. Kinosvět  TV tento večer uvede americký film z roku 2012 Císař (Emperor) v hlavní roli s Tomy Lee Jonesem.

Od 20.00 do 21.00 televize uvede vždy v pondělí pořad věnovaný historii (např. Egypt s prof. Wernerem), každé úterý odvysílá cestopis (nové televizní premiéry z celého světa)a ve středu nabídne pořad z oblasti vojenství. Čtvrtky se zaměří na záhady vesmíru a pátky na životní styl včetně vaření. V sobotu a v neděli bude ve stejnou dobu následovat výběr toho nejlepšího z minulých pěti dnů.

Půlhodina od 21.00 do 21.30 hod. nabídne v prvním měsíci cyklus z filmotéky UNESCO Skryté poklady. Cyklus bude doplňován magazínem 21. století z produkce televize Organizace spojených národů.

Každý všední den dopoledne, v 11.00 hod., pak startuje hodinový blok Retro, věnovaný především české a československé historii, politice a kultuře. Nabídne zlomové události, dobové dokumenty, cykly o hradech a zámcích a o šlechtických rodech, spartakiády a další.

Od 29. září, vždy od 20:00 do 22:00 bude Kinosvět TV volně dostupná i všem zákazníkům satelitní platformy Skylink.

Vysílací schéma Kinosvět TV od 29.9: 2014 (kliknutím zvětšíte)

Vysilacio schema_Kinosvet-mav-