MF Dnes od října sjednotí cenu na 18 korun

úterý, 23. září 2014, 11:07 Aktuality, Tisk MediaGuru

Celostátní deník Mladá fronta Dnes od poloviny října sjednotí cenu na 18 korun. V dnešním vzkazu čtenářům to uvedl šéfredaktor listu Jaroslav Plesl. Od poloviny října noviny počítají také s novou přílohou se spotřebitelskými testy a dalšími rubrikami a v pátečním vydání představí nový magazín. 

Nová cena 18 korun znamená mírné zlevnění u pondělního, středečního a čtvrtečního vydání, v ostatní dny cena mírně stoupne ze současných 16 korun. Podle Plesla k tomu ale čtenář každý den získá plnohodnotný časopis. "Již nyní mohu prozradit, že v pátečním vydání MF Dnes ukážeme další nový magazín. A spolu s novými časopisy přijdou i noviny v novém grafickém hávu," uvedl Plesl.

Šéfredaktor, který je v čele deníku od letošního července, připomněl, že deník již v září upravil strukturu novin, kdy jsou v prvním sešitu pohromadě všechny zpravodajské rubriky s výjimkou sportu. "Novou tvář jsme vtiskli hlavní názorové stránce, kterou teď (s výjimkou sobotního vydání) naleznete vždy na poslední straně prvního sešitu," připomněl Plesl. 

Novou přílohu Test Dnes, která začne vycházet v úterý 14. října, deník představil v dnešním vydání. Kromě spotřebitelských testů v ní budou i rubriky Peníze, Auto a Zdraví. "Jsem přesvědčen, že se Vám užitečná příloha bude líbit. I proto, že servisní rubriky MF Dnes nově najdete na jednom místě a nebudete muset hlídat, kdy která v týdnu přesně vychází," dodal Plesl. 

MF Dnes vydává společnost Mafra, která je také vydavatelem Lidových novin a bezplatných titulů Metro a týdeník 5plus2. V loňském roce vydavatelskou skupinu převzala společnost Agrofert Andreje Babiše. 

-čtk-