ČT zahájí první historickou reality show na konci května

úterý, 14. dubna 2015, 08:20 TV MediaGuru

ČT představí reality show situovanou do období protektorátu poprvé v sobotu 23. května.

Historická reality show Dovolená v protektorátu, kterou do vysílání připravila Česká televize, by se měla na obrazovkách prvního kanálu ČT poprvé objevit v sobotu 23. května od 20:00. Následně s ní Česká televize počítá i ve čtvrtek 28. května. V poslední květnový týden se tak na obrazovkách nová reality show objeví dvakrát týdně. Jde o první historickou lokální reality show, která se bude v Česku vysílat.

Pořad Dovolená v protektorátu (dosud uváděný pod pracovním názvem Dovolená ve starých časech) je volně inspirován obdobnými zahraničními formáty. Divákům nabízí pohled na dnešní životy v porovnání s životní realitou předků. Vznikal za spolupráce s historiky a architektem, s tvůrčím týmem spolupracoval i psycholog. Autorkou projektu a zároveň režisérkou byla Zora Cejnková. Pořad vznikl v Tvůrčí producentské skupině Lenky Polákové.

Tři generace jedné rodiny dva měsíce žily izolovaně na horské samotě. Dopředu nevěděly, do jaké doby se dostanou. Zážitky sedmičlenné rodiny byly umístěny do doby protektorátu. Během dvouměsíčního natáčení se odehrála celá druhá světová válka, od založení protektorátu až po osvobození.

Reality show připravilo ostravské studio České televize. Pořad se od loňského srpna natáčel dva měsíce ve Starých Hamrech v Beskydech.

-mav-