Mafra využije nové studio Óčka i pro online projekty

úterý, 09. června 2015, 14:23 TV MediaGuru

Televizní studio hudební televize Óčko se v úterý představuje veřejnosti.

Hudební televize Óčko, která se přestěhovala do nových prostor v sídle skupiny Mafra, představila v úterý nové studio veřejnosti. Oproti dosavadním prostorům v pražské Vrchlického ulici, kde Óčko sídlilo, je nové studio viditelně větší. Prostor je rozdělen do čtyř pomyslných kvadrantů, v rámci kterých se mají připravovat nejen pořady pro stanice hudební televize, ale i pro další projekty, které připravuje mediální skupina Mafra.

Nové prostory mají vedle stanic TV Óčko, Óčko Gold a Óčko Expres využívat jak stávající online projekty skupiny Mafra na čele se serverem iDnes.cz, tak i nové připravované webové projekty. Přestěhování Óčka do nových prostor bylo podle slov předsedy představenstva skupiny Mafra Štěpána Košíka nezbytnou podmínkou pro to, aby Mafra mohla více propojovat své jednotlivé značky a aby audiovizuální obsah, který vyrábí, mohla distribuovat i v rámci svých dalších médií. „Studio budeme využívat i pro náš nový videoprojekt Playtvak.cz, který spustíme 21. června,“ popsal MediaGuru.cz.

Podle generálního ředitele TV Óčko Štěpána Woldeho je nové studio víceúčelové. Protože jeho část je prosklená, je studio viditelné i z ulice. „Má nám umožnit to, abychom byli s lidmi ve větším kontaktu a abychom byli vidět,“ řekl s tím, že Óčko může nové prostory i dobře využít pro pořádání eventů. Přesun Óčka po dvanácti letech do nových prostor považuje za symbolický. Nejen plným zapojením Óčka do struktury skupiny Mafra, ale i novým vývojem, který před hudební televizí stojí. Hlavní kanál stanice Óčka chce do budoucna víc pracovat se světem nových médií, čemuž se musí podřídit i dosavadní výroba obsahu. V případě stanice Óčko Gold se předpokládá větší spolupráce např. s Rádiem Impuls, které rovněž patří do skupiny Mafra. Zatím ale sídlí v pražských Holešovicích a jeho stěhování se teď nechystá.

Mafra je připravena využívat nové studio i pro externí zájemce. Od středy by měla z prostor hudební televize vysílat i televize o vaření Mňam TV.

Architektem nového studia TV Óčko je Jaroslav Holota, který vytvářel i studia na TV Nova nebo TV Prima. TV Óčko provozuje Stanice O, která i nadále zůstane samostatným právním subjektem. Nepřipravuje se tedy fúze Stanice O s mateřskou společností Mafra.

Další informace můžete číst zde.

Nové studio TV Óčko, foto: MediaGuru.cz
Nové studio TV Óčko, foto: MediaGuru.cz
Nové studio TV Óčko, foto: MediaGuru.cz
Nové studio TV Óčko, foto: MediaGuru.cz
Nové studio TV Óčko, foto: MediaGuru.cz
Nové studio TV Óčko, foto: MediaGuru.cz

-mav-