Šťastna povede eXtra.cz, přijde i Cajthamlová

středa, 10. června 2015, 14:34 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Novým šéfredaktorem webu eXtra.cz se od 1. července stane Josef Šťastna, který dosud působil jako šéfeditor zpravodajského webu TN.cz televize Nova. Šťastna na místě šéfredaktora nahradí Pavla Novotného, který svůj odchod oznámil 3. června prostřednictvím Facebooku.

Kromě Štastny přichází z TV Nova na pozici redaktorky také Anna Cajthamlová. Během června je řízením redakce pověřena Leila Tuček Chadalíková, která dosud působila v roli Novotného zástupkyně.

„Hlavním úkolem Josefa bude obsahový rozvoj webu, např. v oblasti sociálních témat či domácího zpravodajství. Zároveň chceme ještě více posílit vlastní autorskou tvorbu, na které i díky Pavlovi Novotnému  eXtra.cz stojí. Jemu zároveň děkuji za to, co vše v čele našeho webu dokázal a kolik tvrdé práce odvedl. Má velkou zásluhu na tom, že eXtra.cz zná dnes každý,“ říká Tomáš Kačena, ředitel společnosti Extra Online Media, která web provozuje.

„Měl jsem i další nabídky z jiných vydavatelských domů, ale od začátku jsem preferoval eXtra.cz. Považuji ho za naprosto ojedinělý mix unikátního obsahu a tvůrčí svobody. Působil jsem pět let v Blesku a tři roky na Nově, vedení eXtra.cz ale považuji za mimořádnou výzvu a posun dál,“ vysvětluje Šťastna. 

Web eXtra.cz vznikl v březnu 2013 a za dobu své existence se zařadil ke známým bulvárním webům. Návštěvnost serveru se ale za poslední rok snížila – v letošním dubnu představovala 641 tis. reálných uživatelů, což bylo o cca 500 tis. uživatelů méně než v dubnu roku 2014 (zdroj: NetMonitor). Vlastníkem serveru je společnost Extra Online Media, která zároveň provozuje i weby G.cz a Extrastory.cz.

Josef Šťastna
Josef Šťastna, foto: eXtra.cz

-mav-