ČT natáčí kriminální seriál Četníci z Luhačovic

čtvrtek, 06. srpna 2015, 10:46 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize rozjela druhou etapu natáčení dvanáctidílného kriminálního seriálu Četníci z Luhačovic, odehrávajícího se v období vznikající první republiky. Do projektu, který vzniká v brněnském televizním studiu, nastupuje režisér Vyprávěj a První republiky Biser A. Arichtev, doplní tak Dana Wlodarczyka a Petra Bebjaka.

„Ke třem dílům, které již byly natočeny pod pracovním názvem Četnické trampoty, přibude devět nových,“ upřesňuje vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize Jiřina Budíková. Posledních pět dílů bude natočeno na jaře příštího roku.

V hlavní roli seriálu se představí dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka. Dále si v něm zahraje Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Lukáš Vaculík, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Jaroslav Plesl, Ondřej Malý a další. Natáčí se na četnické pátrací stanici vybudované v Lesním Hlubokém nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se ale odehrává v okrsku luhačovických lázní.

CetniciZLuhacovic
Z natáčení seriálu Četníci z Luhačovic

 

Vždy tři epizody budou vzájemně propojeny prolínajícími se dějovými liniemi a postavami. „V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky,“ naznačuje autor projektu Petr Bok a doplňuje, že se nejedná o klasický epizodní seriál, ale o plastičtější vyprávění, které je umožněno osmdesátiminutovou stopáží každého dílu. „Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem,“ doplňuje Bok.

-stk-