Česká televize odvysílá seriál House of Cards

čtvrtek, 08. října 2015, 14:43 TV MediaGuru

Česká televize veze z Cannes tři série House of Cards, práva má i na připravovanou čtvrtou řadu.

Česká televize veze z televizního veletrhu v Cannes práva na všechny tři již natočené, i na připravovanou čtvrtou sérii kultovního seriálu z prostředí nejvyšších pater americké politiky House of Cards. Kdy  ČT seriál do vysílání zařadí, zatím nesdělila. Spolu s tím získala práva i dánské politické drama Vláda, třetí sérii kriminálky Most, novou řadu historického cyklu V kruhu koruny či pokračování osudů zakladatele luxusního obchodního domu Pan Selfridge.

Most
Most
Pan Selfridge
Pan Selfridge

„Zkrátka nepřijdou ani milovníci filmů, pro něž jsme nakoupili více než sto třicet titulů. Od klasických, jakými jsou Absolvent, Vlasy nebo Modrý samet, až po tituly pro artového diváka, snímky Kaos, Nostalgie nebo filmy Jean-Luca Godarda,“ popisuje ředitel programu Milan Fridrich. 

ČT art uvede již 30. října přímý přenos baletního gala u u příležitosti zakončení letošní výstavy Expo z milánské La Scaly, dále odvysílá dokument o Edith Piaf, šestidílnou sérií Život Leonarda Da Vinciho a dvoudílným záznamem hudební umění Stinga z koncertu v Berlíně.

Dokumentární Dvojka bude pokračovat v cestopisném objevování, a to jak v nových dílech cyklu Zázračná planeta – Divoká Brazílie, tak od listopadu i v šestnácti epizodách pořadu S gurmánem na cestách či pěti dílech cyklu Velké stavby světa. Dětské Déčko pak obohatí třeba animovaný zábavně vzdělávací cyklus pro děti Otázky slečny Mily.

Naopak o českou produkci, která byla poprvé prezentována společně se slovenskou veřejnoprávní televizí, měli zájem vysilatelé z Francie, Itálie, Portugalska, Turecka nebo USA. „Zahraniční vysilatelé tradičně oceňují hranou dětskou tvorbu, nejvíce zaujaly Princezna a písař a Malý pán. Očekávané jsou už také nové pohádky, které Česká televize připravuje na Vánoce. Ze seriálové tvorby je nicméně favoritem Labyrint Jiřího Stracha, o který se zajímají televize ve Francii, Itálii nebo Turecku. O samotný formát toho seriálu pak projevily zájem i společnosti ze Spojených států,“ komentuje výkonný ředitel obchodu Hynek Chudárek.

Česká televize v Cannes vedle aktuální tvorby nabízela i pořady ze svého zlatého fondu. Do Slovinska tak například prodala všechny epizody seriálu Nemocnice na kraji města. Portugalsko zase projevilo zájem o snímky Americké dopisy, Odcházení, ale i cyklus České století.

-stk-