ČT zavádí na ČT24 nový blok Devadesátka

čtvrtek, 28. ledna 2016, 16:49 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize zařadí od začátku února nový blok 90´ ČT24, který rozšíří tradiční zpravodajský pořad Hyde Park. Moderátoři se v něm spolu s hosty zaměří každý večer na hlavní témata dne i aktuální události a nabídnou divákům možnost zapojit se svými dotazy přímo do vysílání. Devadesátka se bude stejně jako Studio 6, Interview ČT24 a další pořady přenášet z nově zrekonstruovaného studia na Kavčích horách.

Devadesátku bude Česká televize na kanále ČT24 vysílat živě každý všední den od osmi hodin večer. Tento blok rozšíří kontinuální zpravodajství, jeho součástí se zároveň stává i interaktivní pořad Hyde Park.

„Devadesátka si, s nadsázkou řečeno, bere to nejlepší jak z kontinuálního vysílání, tak z interaktivního pořadu. Díky hostům vždy nabídne nový pohled na zásadní dění daného dne a zároveň poskytne divákům daleko širší prostor k přímé diskusi s osobnostmi, které do Devadesátky přizveme. Ty budou totiž po celou dobu vysílání reagovat na divácké podněty na chatu s tím, že diváci budou moci svoje dotazy pokládat nejen přes webové stránky České televize, ale i sociální sítě, Facebook, Twitter a nově mobilní Hangouts. Časem otevřeme i prostor pro video-otázky zaslané pomocí aplikace iReportér,“ uvedl ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

V Devadesátce se v roli moderátora objeví Tomáš Drahoňovský nebo Jiří Václavek. Interaktivní zpravodajský blok bude Česká televize vysílat každý všední den od 20:00 do 21:30, kdy na něj naváže pořad Horizont a následně Události, komentáře.

Studio CT_kavci hory

-mav-