CNC v listopadu spustí nový zpravodajský portál

čtvrtek, 22. září 2016, 10:56 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Czech News Center v listopadu spustí nový zpravodajský portál.

Mediální dům Czech News Center (CNC) od listopadu spustí nový zpravodajský portál. S novinkou se chce vydavatel deníků Blesk, Aha! nebo Sport zaměřit na seriózní žurnalistiku především o České republice, částečně i o dění ve světě.

„V obou případech půjde ,proti proudu‘ současných mainstreamových internetových portálů s důrazem na kvalitu obsahu. Zařadit se chce mezi nejdůležitější zpravodajské portály u nás a být zdrojem kvalitních a relevantních informací,“ píše vydavatelství ve své tiskové zprávě.

Podle neoficiálních informací má nový web na starosti Michal Půr, dosud šéfredaktor týdeníku Euro, který na konci října opustí vydavatelství Mladá fronta.

CNC tak pokračuje v rozšiřování svého online portfolia. Loni se zaměřila na zvýšení dosahu serveru Blesk.cz (rozvoj video zpravodajství, Blesk Zprávy 24, regionální zpravodajství) a rozšířila portfolio o nově získané weby.

Czech News Center (CNC) je podle měsíčních srpnových dat NetMonitoru čtvrtým největším provozovatelem českého internetu (PC: 3,6 mil. reálných uživatelů, mobil: 2 mil., tablet: 798 tisíc). V červenci dosáhla souhrnná návštěvnost 4,23 mil. uživatelů. Ke zvýšení dosahu na internetu pomohla firmě i akvizice online titulů bývalé Mladé fronty, tj. především serveru E15.cz.

CNC je vydavatelem deníků Blesk, Aha!, Sport, řady časopisů spojených se značkami těchto deníků, magazínů Reflex, ABC či Svět motorů a dalších. Přes svoji společnost CN Invest letos také získala většinu tištěných a internetových titulů vydavatelství Mladá fronta.

-stk-