Mladá fronta rozšiřuje odborné tituly, zavádí novinky

čtvrtek, 22. září 2016, 08:14 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta (MF) začne od října 2016 v divizi Medical Services vydávat tradiční odborný čtvrtletník Gynekolog – časopis ženských lékařů. Rozšiřuje tím své portfolio odborných zdravotnických časopisů, které tak celkově čítá 25 periodických titulů.

„Časopis vede prestižní redakční rada a je u odborníků respektován jako kvalitní zdroj odborných informací. Gynekolog navíc patří k nejčtenějším časopisům ženských lékařů v České republice,“ řekl Karel Novotný, ředitel divize Medical Services.

Časopis Gynekolog má náklad 1 tisíc kusů. Distribuce je řízená na předplatitele. Část nákladu je zasílána zdarma VIP předplatitelům ČGPS u příležitosti celostátních konferencí České gynekologicko-porodnické společnosti a významných gynekologických seminářů a konferencí.

Gynekolog

Mladá fronta zároveň přichází s redesignem zavedeného odborného měsíčníku Zdravotnictví a medicína a s dalšími novinkami. Měsíčník pro odborníky ve zdravotnictví, farmacii a ošetřovatelství pod vedením nové šéfredaktorky prodělal především vizuální změnu. Zdravotnictví a medicína publikuje odborné medicínské texty, zdravotně politické a ekonomické zpravodajství, zaměřuje se také na oblast ošetřovatelství i kongresového zpravodajství.

„Obsahovou novinkou jsou komentáře osobností českého zdravotnictví. Zároveň jsme součástí medicínské divize Medical Services a snažíme se tvořit zpravodajský most mezi odbornými konferencemi, semináři a sympozii, které naše divize pořádá,“ řekla šéfredaktorka Zdravotnictví a medicína Petra Klusáková.

Grafickými úpravami prošel nově i web Zdraví.Euro.cz, který přináší denní oborové zpravodajství. Nově se chystají videorozhovory s předními osobnostmi českého zdravotnictví. Novou podobu má i denní Newsletter, který je distribuován přihlášeným uživatelům zdarma. Knihy z edice Aeskulap, Lékař a pacient, Postgraduální medicína a Sestra je možné koupit na nově upraveném e-shopu Medical-services.cz/knihy a zcela novém slovenském e-shopu.

-mav-