Škoda na svém YouTube spouští čtyři seriály

pondělí, 24. října 2016, 07:00 Aktuality, Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Automobilka Škoda Auto se na domácím trhu více zaměří na videoobsah, posilovat chce i sociální sítě. „S růstem počtu smartphonů roste i konzumace online videa a obsahu, které se stávají jedněmi z nejdůležitějších marketingových nástrojů současnosti. Právě na kvalitní video obsah se chceme ještě více zaměřit,“ popisuje Michal Pres, vedoucí marketingu Škoda Auto ČR. 

Za tímto účelem modernizuje Škoda komunikační koncept svého YouTube kanálu. Pravidelný obsah budou nově tvořit čtyři seriályŠkoda Nezeptat se, Škoda Experiment, Škoda Není doma a Osobnosti Škoda představují. 

V seriálu Škoda Nezeptat bude automobilka s moderátorkou Táňou Malíkovou a DJ Josefem Fajtou hravou formou odpovídat na dotazy fanoušků ze sociálních sítí. Stejná moderátorská dvojice bude provázet také seriálem Škoda Experiment, v němž se vozy Škoda ocitnou v netradičních situacích spolu se zajímavými hosty, jakými budou například známí youtubeři. V seriálu Škoda Není doma se instagramistky Czech Vibes Markéta Polášková a Magdaléna Fukanová vydají s vozem Škoda objevovat zajímavá místa České republiky a sbírat zážitky z „milionhvězdičkových hotelů“, tj. kempování pod noční oblohou. V posledním ze zmíněné čtveřice – Osobnosti Škoda představují – budou významné osoby společnosti představovat plány, zajímavosti a události, týkající se značky s okřídleným šípem.

Na YouTube má značka nyní téměř 9 tisíc odběratelů. Počet fanoušků na Facebooku přesáhl 180 000, twitterový účet sleduje přes 6800 uživatelů a na Instagramu má více než 33 000 followerů.

V duchu digitalizace také Škoda nedávno spustila online platformu Škoda Storyboard, komunikační kanál oblastí Komunikace a Marketingu, který vypráví emocionální a překvapivé příběhy ze světa značky a interaktivně je připravuje pro elektronická a sociální média.

Se správou všech sociální kanálů pomáhá automobilce digitální agentura Zaraguza. 

-stk-