Penta prodává Florentinum čínské skupině CEFC

středa, 09. listopadu 2016, 14:44 Aktuality, Tisk, TV MediaGuru

Investiční skupina Penta podepsala v středu dohodu o prodeji svého pražského administrativního komplexu Florentinum čínské skupině CEFC, která podala nejvyšší nabídku. Uvedla to v tiskové zprávě. Hodnotu transakce firmy nezveřejnily, ale podle informací ČTK se cena pohybuje kolem 283 milionů eur, tedy přes 7,6 miliardy korun. CEFC ve finálovém rozstřelu porazila německou Allianz.

"Florentinum je pro nás více než jen vynikající obchodní příležitostí. Je součástí naší strategie vybudovat v České republice evropskou centrálu. Areál Florentina chceme dál rozvíjet a vytvářet co nejlepší podmínky jak pro vlastní zázemí CEFC, tak pro všechny jeho nájemce," uvedl prezident CEFC China Čchan Čchao-tuo.

V současné době je Florentinum plně obsazené, největšími nájemci jsou EY, advokátní kanceláře Havel, Holásek&Partners, dále společnosti Renomia, Veolia, BlueLink nebo Bank of China, ale v budově sídlí také Dr.Max a Fortuna ze skupiny Penta i centrála Penty. Všech 70 nájemníků má dlouhodobé smlouvy.

Čínská společnost CEFC je na českém mediálním trhu podílníkem v mediální skupině Empresa Media (včetně TV Barrandov) a skupině agentur Médea Group. Na mediálním trhu je aktivní i Penta, která ovládá mediální skupinu Vltava Labe Media.

florentinum

-čtk-