Vltava Labe Media ruší provizi pro tisk a online

středa, 02. listopadu 2016, 13:25 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Od nového roku zruší vydavatel regionálních Deníků agenturní provizi, od ledna upraví i ceník.

Vydavatelství Vltava Labe Media se rozhodlo s platností od 1. ledna 2017 zrušit 15% agenturní provizi pro tištěná i onlinová média. Změna se bude týkat všech tištěných a onlinových titulů a nové ceníky vstoupí v platnost 1. ledna 2017, uvedla společnost ve středu. Současně s tímto datem bude v titulu Deník upuštěno od tzv. základních a lokálních cen, pro všechny klienty budou tedy od začátku příštího roku platit jednotné obchodní podmínky.

„Rozhodli jsme se pro zrušení agenturní provize z podobných důvodů jako řada ostatních velkých vydavatelů. Naší snahou je zjednodušit obchodní podmínky a nabídku pro naše klienty. Agenturní provize dávno neplní svou původní úlohu v kalkulaci ceny,“ zdůvodnil Petr Marek, obchodní ředitel Vltava Labe Media.

Na tiskovém a onlinovém trhu zrušily agenturní provizi v minulých letech například společnosti Czech News Center, Mafra nebo Economia. Provizi už dříve zrušil i Seznam.cz, který od roku 2017 ustupuje i od bonusů.

Vltava Labe Media je vydavatelem regionálních titulů Deník, časopisů Glanc, Vlasta, National Geographic, Překvapení, TV magazín, TV mini či TV Star.

-mav-