AKA chystá změnu Effie či nový tendrový manuál

pondělí, 02. ledna 2017, 06:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Po novém roce představí Asociace komunikačních agentur (AKA) Metodiku zadávání veřejných zakázek v oblasti komunikace a marketingu, upravenou podle podmínek novely zákona. Tendrování obecně by měl zefektivnit praktický manuál, který naváže na aktivitu Férový tendr.

Zásadním redesignem má pak projít soutěž efektivity Effie. Širší pohled na poptávku a nabídku pracovních specializovaných profesí má nabídnout studie Pracovní trh v reklamě. „Už dnes registrujeme vzestup poptávky, ceny práce a poplatků za služby. Výzkum by měl uvedený trend potvrdit. Otázka je, v kterých profesích se projeví nejvíce,“ sdělil výkonný předseda AKA Marek Hlavica.

K posílení vnímané hodnoty služeb členských agentur má přispět dlouho odkládaná certifikace kvality členských agentur. „Rozpočtově skončí AKA v roce 2016 a její servisní organizace ARAs v mírném přebytku, personálně se podařilo stabilizovat aparát AKA. Řada členů se chopila iniciativy v pracovních skupinách své projekty. Jednotlivé sekce přinášejí projekty, ze kterých profitují i ostatní členové,“ doplňuje Hlavica.

Po letech znovu vydá AKA ročenku, která bude obsahovat profily členů a současně reflektovat to nejpodstatnější v oboru za uplynulý rok. Ještě předtím bude AKA prezentovat svůj pohled na stav a trendy v české reklamě.

-mav-