Druhá řada Mordparty míří do jarního vysílání

středa, 15. března 2017, 13:00 TV MediaGuru

Ještě v letošním jarním programu se má objevit druhá řada seriálu Mordparta.

Televize Prima ještě letos na jaře odvysílá pokračování svého loňského seriálu Mordparta. Druhá řada Mordparty by se měla ve vysílání televize objevit od začátku dubna. Zaplnit má nedělní prime-time, který je teď vyhrazen seriálu Temný kraj. Detektivní žánr, který Prima v tomto vysílacím okně rozvíjí, tak v nedělním vysílání zůstává. Seriál Temný kraj završí svůj příběh v neděli 2. dubna 2017.

Prima v polovině února potvrdila, že zahájila natáčení druhé řady seriálu Mordparta. Jedna z prvních scén nového pokračování se natáčela v kladenské nemocnici. Televize už loni na podzim naznačovala, že byla s výsledky první řady Mordparty spokojená a že druhá série může přijít.

První řadu kriminálního televizního seriálu vysílala Prima od loňského srpna. Příběh se odehrává na oddělení všeobecné kriminalistiky úřadu justiční a kriminální policie v krajském městě. Režie se ujali slovenští režiséři Peter Bebjak a Róbert Šveda. Prima označuje Mordpartu jako kriminální seriál severského typu. Každý díl (celkem osm dílů) řeší jeden ucelený příběh.

V hlavních rolích se objevují Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek či Markéta Plánková.

Mordparta je jedním z pěti původních detektivních seriálů televize, které začala umísťovat do nedělního prime-time. Sledovanost první řady Mordparty se v průměru pohybovala nad úrovní 700 tis diváků starších 15 let.

-mav-