Forbes: Kofola končí s konceptem NaGrilu

pondělí, 13. března 2017, 18:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Kofola ukončila po roce a půl svůj koncept rychlého občerstvení NaGrilu, který se specializoval na grilovaná kuřata a další čerstvě připravená jídla. Zprávu o jeho ukončení přinesl časopis Forbes.

„Finančně to nevycházelo a rozhodli jsme se, že nebudeme tříštit síly a budeme se věnovat naplno našemu řetězci Ugo, který naopak dobře roste,“ uvedl pro Forbes Jannis Samaras, šéf a spolumajitel Kofoly.

Původní místo restaurace NaGrilu v Jindřišské ulici v Praze
Původní místo restaurace NaGrilu v Jindřišské ulici v Praze

S konceptem chtěla Kofola v horizontu pěti let expandovat nejen po České republice, ale i na Slovensko, a to především formou franšízingu. „Ekonomické výsledky konceptu v současné chvíli neodpovídají našemu ambicióznímu očekávání. Jeho další rozvoj by si vyžadoval naši stoprocentní pozornost, kterou mu ale s ohledem na plnou koncentraci na síť Ugo, v níž vidíme velký potenciál, nejsme schopni věnovat,“ doplnila mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová.

Pod značkou Ugo v současné chvíli funguje po České republice téměř padesát fresh barů a 16 salaterií. Nedávno se Kofola pustila i do testování pilotního konceptu Ugo fresh barů pro motoristy na čerpací stanici Benzina na Jižní spojce v Praze.

-stk-