Seznam.cz vrací oddělení marketingu, řídí ho Král

úterý, 11. dubna 2017, 08:36 Aktuality, Lidé MediaGuru

Po dvou měsících hledání šéfa znovu obnovovaného marketingového oddělení se Seznam.cz rozhodl sáhnout do vlastních řad. Pozice marketingového ředitele se ujímá dosavadní produktový ředitel společnosti Petr Král. Agendu produktového ředitele postupně předává Martinu Fuksovi.

Petr Král, foto: Seznam.cz
Petr Král, foto: Seznam.cz

„Když od nás v roce 2013 odešel marketingový ředitel, nenašli jsme vhodnou náhradu. Jednotlivé týmy marketingu jsme proto přesunuli do dalších oddělení ve firmě. S ohledem na naše rostoucí nároky se k jednotně řízenému marketingu nyní vracíme. Na trhu se nám nepodařilo najít vhodného kandidáta, a proto volíme cestu interního člověka. Je jím Petr Král. Ten se marketingu doposud věnoval v produktovém oddělení skrze tým produktové komunikace, který stojí za kampaněmi podporující naše služby,“ komentuje změnu na postech top managementu Michal Feix, výkonný ředitel Seznam.cz. Z pozice marketingového ředitele Seznamu odcházel v roce 2013 Michal Vodák.

Petr Král bude nově skládat marketingové oddělení z týmů produktové komunikace, eventů, PR a interní komunikace a distribuce spolu se sociálními sítěmi. U otázek strategických rozhodnutí o produktovém směřování firmy zůstane coby člen představenstva společnosti Seznam.cz. Denní agendu a řízení produktového oddělení předává Martinu Fuksovi. Ten doposud vedl produktový tým, který připravuje Mapy.cz a Firmy.cz.

-mav-