Vltava Labe Media vstoupila do Regionální televize CZ

úterý, 18. dubna 2017, 10:23 Internet & Mobil, Tisk, TV MediaGuru

Vltava Labe Media rozšiřuje portfolio o regionální televizní vysílání, kupuje 70 % od Evy Stejskalové.

Mediální skupina Vltava Labe Media koupila 70% podíl ve společnosti Regionální televize CZ, která provozuje celoplošný televizní program regionalnitelevize.cz. Dosavadní majitelka firmy Eva Stejskalová (na titulní fotografii) zůstává ve firmě jako generální ředitelka.

„Naší vizí je, aby se Vltava Labe Media stala partnerem číslo jedna pro každého, kdo hledá regionální informace nebo chce komunikovat a informovat v regionech. I z tohoto důvodu rozšiřujeme naši nabídku a vstupujeme do regionálních televizí. Regionální televize logicky zapadá do našeho portfolia. Věřím, že toto spojení pomůže rozvoji i našeho videoobsahu,“ uvedl k transakci Michal Klíma, předseda představenstva a generální ředitel Vltava Labe Media.

„Vstup strategického partnera je pro nás, po pěti letech existence na mediálním trhu, dalším významným krokem k rozvoji společnosti. Spojení s Deníky je vzhledem k charakteru našeho projektu podporujícího české regiony logické a posílí nejen samotnou televizi, ale i naše obchodní partnery,” vysvětlila dosavadní majitelka Eva Stejskalová důvody, proč si z několika zájemců o vstup do společnosti vybrala právě Vltava Labe Media.

Po dokončení transakce plánuje vydavatelství spustit spolupráci s regionálními televizemi nejen po obsahové, ale i po obchodní stránce. Předpokládá se i intenzivní spolupráce s krajskými, okresními i místními úřady a samosprávami. Transakce podléhá souhlasu Rady pro rozhlasové a televizní vysílaní.

Regionalnitelevize.cz přináší zprávy z politiky, ekonomiky, sportu, kultury atd. z českých, moravských a slezských regionů. Jedná se o jedinou celoplošnou televizi plně zaměřenou na dění v regionech, která zastřešuje síť regionálních zpravodajských TV studií v České republice. Program regionalnitelevize.cz vysílá na všech platformách – na satelitu, v DVB-T, v kabelových sítích i v IPTV na základě celoplošné televizní licence. Jako jediná regionální televize je součástí televizního měření realizovaného ATO.

regionalni TV

Spolupracuje s více než stovkou lokálních, regionálních a internetových televizí. Vznikla v roce 2011, nejprve na internetu. Eva Stejskalová je zakladatelkou stejnojmenné provozující společnosti a jedinou majitelkou. Od 1. října 2015 vstoupila Regionálnítelevize.cz do pozemního digitálního vysílání v Regionální síti 8, která pokrývá 57 % obyvatel ČR, společně se satelitním šířením je pak jako jediná regionální televize dostupná pro 100 % televizních domácností.

Pro Vltava Labe Media (VLM) jde o rozšíření záběru na mediálním trhu o televizní vysílání. VLM je vydavatelem 71 regionálních Deníků, několika regionálních týdeníků, disponuje časopiseckými tituly (TV magazín, TV mini, TV star, Vlasta, Týdeník Květy, Překvapení, National Geographic, Story, Kondice aj.) a je provozovatelem serveru denik.cz.

-mav-

Aktualizováno 7.8. 2017: Z již dohodnutého obchodu nakonec sešlo, Vltava Labe Media 70% podíl ve firmě nezískala. Jedinou majitelkou zůstala Eva Stejskalová.