R2B2 chystá novinky pro vydavatele i inzerenty

pondělí, 18. prosince 2017, 12:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Technologická společnost oznámila připravované novinky pro rok 2018.

Zdroj: R2B2

Zdroj: R2B2

Společnost R2B2 plánuje v roce 2018 poskytnout vydavatelům bezplatně technologii pro zapojení ostatních zdrojů programatické poptávky do transparentní aukce. „Vydavatelé dostanou technologii, která umí programaticky prodávat všechny formáty — od supernativní reklamy, přes brandingy a videa, až po klasické bannery. A to na počítačích, mobilech i televizorech,” přiblížil CEO společnosti Martin Čelikovský. R2B2 používá pro programatický prodej deseti standardizovaných formátů, kterými zajišťuje kompletní pokrytí digitálního reklamního prostoru.

„Naše řešení je výhodné i pro ostatní programatické zdroje, protože jsou zapojeny v transparentní — tzv. client-side aukci. Největší užitek mají ale samotní inzerenti, pro které se velké množství reklamních formátů redukuje na deset. Především u komplikovanějších formátů jako je supernativní reklama a branding to představuje nezanedbatelné úspory,” dodává Kamil Foltin, CTO společnosti.

R2B2 AYM, jak se vydavatelská technologie jmenuje, má mít vylepšený reporting, včetně tzv. API reportingu pro strojovou komunikaci. „Rádi bychom systém rozšířili i o dynamické optimalizační tipy a zajímavé statistiky,” říká Čelikovský.

R2B2 chystá novinky také pro inzerenty. V roce 2018 bude pro AYM otevřen certifikační program, který umožní připojit do sítě další poptávkové a datové partnery. „Musíme zajišťovat kompatibilitu nejen napříč formáty, ale také napříč zcela různorodými prostředími televizí, počítačů a mobilů — to klade i na naše partnery o něco větší nároky, než je běžné,” vysvětluje Foltin.

Plány jsou i na televizním trhu. „S kolegy z Hybridu se nám daří prokopávat cestu k programatické televizi. Už nyní proteče v malé zemi uprostřed Evropy na televizní obrazovky ve špičce programatická reklama za 70 000 Kč za den. A to vše díky technologii HbbTV a za pomoci aukce v reálném čase. Věříme, že tento úspěch nadchne i zahraniční televize. HbbTV je mezinárodní — stejně jako Internet,” dodává Foltin.

-mav-