CME uzavírá prodej své televize v Chorvatsku

čtvrtek, 19. července 2018, 19:35 TV MediaGuru

CME oznámila, že dokončuje prodej své chorvatské televize Nova TV.

Foto: CME

Foto: CME

Společnost Central European Media Enterprises (CME) oznámila, že uzavírá prodej své chorvatské televize Nova TV společnosti Slovenia Broadband. Cena transakce představuje 85 milionů euro. K prodeji dochází na základě uzavřené smlouvy z loňského července. Konečný den transakce připadá na 31. července 2018. CME získala v Chorvatsku všechna potřebná povolení.

Aktivity ve Slovinsku, kde CME provozuje televizi Pro Plus, zatím prodány nebyly. CME zde stále čeká na souhlas regulačního orgánu. Na základě rozhodnutí z letošního července oddělila CME prodej televizí v Chorvatsku a ve Slovinsku. Zároveň oznámila, že termín prodeje ve Slovinsku, jehož hodnota představuje 145 milionů euro, posunula do 14. září 2018.

Výnosy z prodeje chorvatské Nova TV budou použity k splacení dluhu a souvisejících závazků, včetně zbývajícího zůstatku termínovaného úvěru ve výši 40,8 milionů EUR splatného v roce 2019. Nejbližší splatný úvěr se tak má poté datovat k roku 2021.

„Jsme potěšeni, že jsme dosáhli konečného schválení dokončení prodeje našich chorvatských aktivit. Představuje to významný krok k dosažení našeho cíle snižovat zadluženost," uvedl Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME.

Po odchodu z Chorvatska zůstává CME vedle Slovinska přítomná v Česku,  Rumunsku, Slovensku a v Bulharsku.

-mav-