Seznam.cz začal prodávat video reklamu ve Skliku

čtvrtek, 29. listopadu 2018, 12:50 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz nabízí od čtvrtka formát video reklamy i v reklamní síti Sklik.

Petr Daneš, foto: Seznam,cz

Petr Daneš, foto: Seznam,cz

Seznam.cz zavádí video reklamu do prostředí reklamního systému Sklik. Inzerenti tak mají v Skliku možnost zadávat videoreklamu a zobrazovat ji napříč videoinventory Seznamu. K dispozici je šedesátivteřinový přeskočitelný videospot nebo šestivteřinový bumper. Seznam.cz se aktuálně soustředí na video reklamu jako na jeden z dlouhodobě rostoucích nástrojů digitálního marketingu, zdůvodnila firma.

Menší i střední zadavatelé mohou nově zakoupit video formáty, které byly doposud dostupné jen prostřednictvím přímého prodeje a RTB, a využít tak typy cílení, které už v Skliku využívají, včetně retargetingu a cílení na nákupní zájmy. 

Nákup formátů bude probíhat formou CPT modelu, platí se tedy vždy za zobrazení. „Chceme dát zadavatelům možnost nakoupit si negarantovaně video reklamu i skrze rozhraní, které už důvěrně znají. Rozšíření nabídky v rámci Skliku jde ruku v ruce s rozvojem brandových formátů v jeho rozhraní a s nárůstem programatického prodeje,“ říká manažer video reklamy Petr Daneš.

Rozšíření možnosti nákupu video reklamy o Sklik má jít ruku v ruce s navyšováním investic do tohoto reklamního formátu. V in-stream video reklamě Seznam.cz meziročně vzrostly o 15 %, přičemž nejvíce vzrostl nákup šestivteřinových bumperů. Ten už přináší téměř 10 % výnosů z video reklamy a zájem ze strany klientů o něj roste. Z hlediska služeb meziročně narostl zájem zejména o Seznam Zprávy

„V příštím roce očekáváme zrychlování růstu k 20 % z důvodu spuštění prodeje videoreklamy pro střední a malé klienty programaticky v reklamním systému Sklik. Ti budou moci nově využít nové typy cílení než dosud - např. retargeting či cílení na nákupní zájmy,“ uvedl Ondřej Krišica, ředitel divize reklamy Seznam.cz.

-mav-