O2 kampaní podpoří svůj vzdělávací program Chytrá škola

úterý, 30. dubna 2019, 17:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

O2 startuje novou kampaň, s níž podpoří vzdělávací program O2 Chytrá škola.

Vizuály ke kampani na O2 Chytrá škola, zdroj: O2

Vizuály ke kampani na O2 Chytrá škola, zdroj: O2

Operátor O2 zahajuje kampaň na podporu svého vzdělávacího programu O2Chytraskola.cz, jehož cílem je pomoci školám s digitální gramotností učitelů, rodičů i dětí, a umožnit jim tak bezpečnější pohyb v digitálním světě. Jeho součástí je vedle portálu O2Chytraskola.cz i grantový program, který základním školám přinese nejen finanční podporu v celkové hodnotě pět milionů korun, ale také metodickou pomoc. Ta je určena všem bez nutnosti zapojení do grantového programu.

Aktuálním cílem kampaně je zapojení do grantové výzvy, díky které mohou základní školy z celé České republiky bez ohledu na to, kdo je jejich zřizovatelem, získat od Nadace O2 až sto tisíc korun na rozvoj internetové bezpečnosti a mediální gramotnosti učitelů i dětí. Školy mohou z nadačního příspěvku v příštím školním roce čerpat prostředky na školení, workshopy, cestovné, mzdové náklady pedagogických pracovníků či na tvorbu výukových materiálů. Základní školy, které se chtějí do grantové výzvy zapojit, musí do 13. května podat online přihlášku.

„Cílem kampaně je veřejnosti přiblížit i výhody webového portálu O2Chytraskola.cz, na kterém lze nalézt informace k tématům počítačové gramotnosti, online bezpečnosti a mediální gramotnosti přehledně na jednom místě a k tomu zcela zdarma,“ podotýká CSR manažerka operátora O2 Marie Mališková.

Kampaň, za jejímž kreativním konceptem stojí Oliver Agency, se objevuje v tisku a na internetu. Její součástí bude i prezentace formou letáků na tematických konferencích a podobných akcích. Autorem designu a kódu webového portálu je agentura Visualio.

Program O2Chytraskola.cz je dlouhodobý. Pedagogům poskytuje vzdělávací a podpůrné materiály k problematice online bezpečnosti a mediální gramotnosti. Rodičům zase potřebné informace. V další etapě Nadace O2 plánuje, že se webový portál O2Chytraskola.cz rozroste o návody, postupy a rady, jak přímo do výuky napříč předměty začleňovat digitální technologie.

-stk-