Aleksieva mluví za Microsoft, Čábelová se posunula do regionu

úterý, 25. června 2019, 07:40 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Novou manažerkou komunikace Microsoftu je Miroslava Aleksieva, Lenka Čábelová se posunula.

Mirka Aleksieva, foto: Microsoft

Mirka Aleksieva, foto: Microsoft

Novou mluvčí a manažerkou komunikace a společenské odpovědnosti společnosti Microsoft ČR a SR se stala Miroslava Aleksieva. Lenka Čábelová, která tuto pozici dosud zastávala, se posunula na místo manažerky komunikace regionu střední a východní Evropy.

Miroslava Aleksieva bude mít na starosti plánování a realizaci všech aktivit spojených s komunikací společnosti směrem k médiím i veřejnosti na českém a slovenském trhu. Součástí její práce bude také řízení komunikace a projektů zodpovědného podnikání, stejně jako řízení strategických projektů a partnerství v oblasti digitálních dovedností.

Do Microsoftu přichází ze společnosti Asseco Central Europe, kde působila na pozici ředitelky pro marketing a komunikaci. Předtím pracovala ve firmách IBM Slovensko a CSC Computer Sciences. Má zkušenosti s tvorbou a realizací marketingových a komunikačních strategií, stejně jako filantropických projektů.

Lenka Čábelová pracuje v Microsoftu od roku 2013. Po více než pěti letech řízení komunikačních aktivit Microsoftu v České a Slovenské republice se posunula na pozici manažerky komunikace Microsoftu pro střední a východní Evropu. Její úlohou je úzce spolupracovat s týmy v jednotlivých zemích regionu a pomáhat jim zvyšovat povědomí o společnosti, o jejích obchodních i filantropických projektech v klíčových médiích a pro klíčové zájmové skupiny.

Před nástupem do Microsoftu působila Lenka Čábelová 13 let v různých pozicích ve společnosti PwC. Od roku 2008 byla ředitelkou oddělení marketingu a komunikace.

-mav-