V CAMPu budou k vidění vítězné práce Model Young Package

sobota, 21. září 2019, 09:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

V prostorách CAMPu budou představeny od 23. září vítězné návrhy soutěže obalového designu Model Young Package.

Zdroj: CzechDesign

Zdroj: CzechDesign

Centrum architektury a městského plánování (CAMP) v Praze bude od 23. září hostit prezentaci nejlepších prací z letošního 24. ročníku mezinárodní soutěže obalového designu Model Young Package, kterou organizuje Czechdesign pro společnost Model Obaly.

Na téma Unboxing Experience neboli Zážitek z rozbalování přišlo tento rok do soutěže 666 návrhů z 66 zemí světa. Hodnotila je porota složená z odborníků oboru v čele s obalovým designérem Janem Činčerou.

Model Young Package má dvě kategorie. Do středoškolské kategorie se mohou přihlásit studenti středních a vyšších odborných škol. Druhá kategorie je pro studenty vysokých škol a designéry jakéhokoliv věku. Na výherce čekají odměny v celkové výši 6 200 EUR a pro jednoho i třítýdenní honorovaná stáž v Inovačním centru společnosti Model Obaly.

Soutěží prošla v minulosti celá řada mladých tvůrců, kteří se později stali respektovanými designéry: historicky prvním vítězem byl Jan Čtvrtník, který o několik roků později pracoval pro NASA, IKEA či Elektrolux. V dalších ročnících zabodovali například Ladislav Škoda, šéfdesigner firmy Tescoma a spousta dalších.

-stk-