Modrá pyramida se v nové kampani inspiruje kýčem telenovel

pondělí, 17. února 2020, 10:30 Aktuality, Reklama , Aktualizováno MediaGuru

Modrá pyramida v nové kampani ujišťuje, že „lepší bydlení nemusí být drama“.

Klíčový vizuál k nové kampani Modré pyramidy, na které spolupracovala s agenturou Brain One, zdroj: Modrá pyramida.

Klíčový vizuál k nové kampani Modré pyramidy, na které spolupracovala s agenturou Brain One, zdroj: Modrá pyramida.

Modrá pyramida uvede 17. února nový komunikační koncept. S claimem „Lepší bydlení nemusí být drama“ chce ukázat, že pořizování nového bydlení dokáže svým zákazníkům usnadnit. Na rozdíl od dosavadní komunikace, jejíž tváří byl Tomáš Matonoha, upouští od spolupráce se známými osobnostmi.  

„Zařizování hypoték či úvěrů je pro lidi obecně většinou náročný proces, kdy si vše musí zařídit a vyběhat sami a ještě s nejistým výsledkem. Při tvorbě naší nové strategie jsme z této silné myšlenky vycházeli a komunikaci stavíme na upřímné reflexi problémů při pořizování vlastního bydlení. Modrá pyramida je tu hlavně od toho, aby lidem od těchto skutečných starostí odlehčila,” říká Ondřej Suchý, marketingový manažer Modré pyramidy.

Cílem kampaně je přiblížit reálný svět s nadsázkou, a zároveň podpořit dva produkty – Rychloúvěr a pohotovostní formu Hypoúvěru. „V reklamách na financování bydlení obvykle vidíte mladé lidi, jejichž jediná starost je, jestli budou mít podlahové topení a terasu, barokní statek nebo designový dům v CHKO a obývák plný veteránů. A přitom jde o finančně a časově zatěžující proces, na jehož konci většinou čeká maximálně panelákový byt 3+kk v Žabovřeskách a třicet let splátek. A z toho jsme vycházeli při tvorbě kreativního konceptu. Otevřeně přiznáváme těžkosti při shánění nového bydlení, ale přes extrémní stylizaci inspirovanou kýčem telenovel a přehnaným herectvím hollywoodských béčkových filmů ukazujeme, že s Modrou pyramidou bude tento proces o něco menší drama,” popisuje Marek Linhart, kreativní ředitel agentury Brain One, jež se na tvorbě kampaně podílela.

Komunikace poběží primárně v televizi a na internetu, dále bude k vidění v outdooru a na pobočkách. Do televizního vysílání budou nasazeny na stanicích skupiny Nova a Prima dva spoty v 30 a 20 sekundové variantě, doplněné o sponzorské vzkazy. Od března budou spoty k vidění i před promítáním dramatických a romantických filmů v kinech Cinexpress a Cinema City po celé ČR. Ve vizuálech bude znát posun vizuální identity, která si bude hrát s logem i motivem jeho obrácené varianty. 

Do kampaně nebyly tentokrát obsazeny známé tváře, na které Modrá pyramida v minulosti spoléhala – kromě zmíněného Tomáše Matonohy dříve dlouhodobě spolupracovala s Pavlem Zedníčkem. Důvodem je především to, že známá osobnost sice dokáže přilákat pozornost, někdy však zastíní asociaci se značkou. 

Zdroj: Modrá pyramida

Zdroj: Modrá pyramida

Na rozdíl od minulé komunikace nevznikla kampaň kompletně in-house. „Jedná se o částečnou zakázku, protože chceme, aby se naši lidé z marketingu rozvíjeli, posouvali se ve vnímání a brali kampaně jako své dítě, ne jako něco, co jim agentura jen dodá,“ popsal člen představenstva společnosti Aleš Mašanský.

Produkci zajistila společnost Boogiefilms, režie se ujal Tomáš Bařina a scény na míru vytvářel architekt Martin Krejzlík. O mediální plánování a nákup se stará agentura PHD.

Aktualizováno k 17. únoru v 10:30 o přidání televizních spotů a citací Ondřeje Suchého a Marka Linharta. Titulek byl upraven.

-stk-