Nova láká na kuchařskou show MasterChef

pátek, 14. srpna 2020, 07:30 TV , Aktualizováno MediaGuru

Rekapitulační díl kuchařské reality show MasterChef se má vysílat v úterý 18. srpna.

MasterChef, zdroj: TV Nova

MasterChef, zdroj: TV Nova

Největší komerční televize začínají před startem podzimní sezóny manévrovat s nasazením svých pořadů. TV Nova zařazuje programovou změnu, v rámci níž uvede rekapitaluční díl  kuchařské reality show MasterChef. Nabídne v ní sestřih z jarní řady 2020. Stane se tak o týden dříve, než začne vysílat nové díly podzimní řady.

První ostrý díl nové řady se bude vysílat 25. srpna 2020 od 20:20. Rekapitulační díl půjde v úterý 18. srpna, a nahradí tak jeden z dílů reprízovaného seriálu Kriminálka Anděl, který se přes prázdniny v tomto čase vysílá.

Nova tak láká diváky na sledování pořadu v novém vysílacím čase. Podzimním protihráčem pořadu MasterChef bude totiž seriál Slunečná od TV Prima, který je pro letošní vysílání jejím stěžejním pořadem. Dosáhl takových výsledků, že se Nova rozhodla svůj letitý seriál Ordinace v růžové zahradě přesunout z úterního vysílacího času jen na čtvrtek. Ve čtvrtek se tak proti Slunečné postaví dva díly Ordinace, zatímco v úterý bude se Slunečnou soutěžit právě MasterChef.

Také Prima už ale zařadila změnu, a to když se rozhodla do podvečerního času nasadit od příštího týdne (tj. od 17. srpna) předpremiéry seriálu Slunečná. Částečně se tak potkají s novými díly konkurenčního seriálu Ulice.

Show MasterChef se letos na jaře stala jedním z nejúspěšnějších pořadů TV Nova. Pořad v průměru sledovalo 976 tis. diváků starších 15 let (podíl 27 %), v divácké skupině 15-54 se podíl pořadu vyšplhal na 36 %. Trojici porotců v podzimní řadě tvoří Radek Kašpárek, Přemek Forejt a Jan Punčochář

Aktualizováno v 15:45 o upřesňující informace TV Nova.

-mav-