Novou CEO Forbesu je Kročková, Krstanov povede Forbes.cz

čtvrtek, 18. listopadu 2021, 10:15 Tisk, Lidé MediaGuru

Do druhé desetileté dekády vstupuje Forbes na českém trhu s novou strukturou managementu. CEO se stává Barbora Kročková, Petr Šimůnek odpovídá za strategii a tištěné produkty a online vede Zdravko Krstanov.

Barbora Kročková a Zdravko Krstanov, zdroj: Forbes

Barbora Kročková a Zdravko Krstanov, zdroj: Forbes

Do pozice CEO vydavatele byznysového titulu Forbes nastupuje dosavadní výkonná ředitelka Barbora Kročková, která se zároveň stává členkou představenstva společnosti. Šéfredaktor Forbesu Petr Šimůnek se spolu s ní posune do představenstva vydavatelské firmy MediaRey.

Petr Šimůnek bude mít nadále na starosti obsahovou strategii a jako šéfredaktor printové produkty. Digitální obsah a onlinovou verzi Forbes.cz povede od 1. ledna 2022 jako šéfredaktor Zdravko Krstanov.

 „Posílením vedení chceme naplno využít potenciálu, který na českém trhu máme a chceme ještě výrazněji růst,” říká většinový majitel vydavatelství Erik Conrad. Podle něj vzrostly tržby v online za posledních 24 měsíců o 200 procent, rostou tržby i v printovém vydání i v eventech. „Chystáme nové produkty a chceme čtenářům na všech platformách přinášet nejkvalitnější byznysovou žurnalistiku a obsah, který se týká všech sfér jejich života,” doplnil Šimůnek.

 „Mým cílem je udělat z Forbes.cz to, co se vydavatelství povedlo vytvořit z tištěné verze Forbesu – instituci. Navzdory dynamice online prostředí toho lze docílit pouze a jedině fenomenálním obsahem, který bude radost číst, poslouchat či sledovat,“ dodal Zdravko Krstanov.

Forbes vydává v Česku od roku 2011 vydavatelství MediaRey, které patří do skupiny Barecz&Conrad Media, jež publikuje Forbes také na Slovensku a v Maďarsku. Na českém trhu čte tištěné vydání časopisu podle posledních výsledků Media projektu 193 tisíc osob. Forbes.cz navštívilo podle Netmonitoru v říjnu 1,18 mil. reálných uživatelů (RU).

Forbes vychází celkem v 37 jazykových mutacích a každý měsíc jeho čtenost přesahuje 100 milionů lidí.

-mav-