Nextbike v kampani ukazuje, jak používat sdílená kola

sobota, 15. ledna 2022, 08:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Služba Nextbike v nové kampani vysvětluje, jak se pohybovat v městském prostoru a využívat sdílená kola.

Zdroj: Repro YT Nextbike Czech Republic

Zdroj: Repro YT Nextbike Czech Republic

Služba Nextbike spustila novou edukační kampaň. Prostřednictvím série video spotů chce české uživatele aplikace informovat o tom, jak nejlépe používat sdílená kola, o bezpečnosti jízdy i k zamezení vandalizace kol v ulicích.

„Naše společnost má v ČR již více než 250 000 uživatelů, kteří loni uskutečnili více jak 2 miliony výpůjček. Je to tedy nemalá masa, která se na našich kolech pohybuje po městech. Bylo tedy důležité uživatele edukovat, jak službu využívat a jak se správně pohybovat v městském prostoru,“ popisuje cíl kampaně provozní ředitel společnosti Tomáš Karpov s tím, že dále má komunikace také zvýšit povědomí o značce. 

„Do kampaně jsme zapojili aktérky ze spolku Holky na kole v Praze, abychom zvýšili povědomí o městské cyklistice, o což se tento spolek dlouhodobě zasahuje,“ vysvětluje Sára Šimáčková, produkční studia Pure stuff, které je pod kampaní podepsáno. „Zároveň jsme do kampaně chtěli zapojit lokální aspekt,“ dodává. 

Původně německá značka Nextbike vstoupila na český trh v roce 2017, aktuálně působí ve ve 23 zemích. V roce 2021 proběhlo 2,1 milionů výpůjček v Praze, Brně nebo Ostravě, tak v Olomouci, Pardubicích, Hradci Králové, Kladně, Zlíně, Prostějově a Havířově.

-stk-