Petr Šabata odchází z Českého rozhlasu, jde do Práva

sobota, 30. července 2022, 14:25 Rádio, Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Petr Šabata odchází z Českého rozhlasu, míří do deníku Právo. Nový šéfredaktor stanice ČRo Plus bude znám v příštích týdnech.

Petr Šabata, zdroj: Český rozhlas

Petr Šabata, zdroj: Český rozhlas

Petr Šabata k 30. září odchází z pozice šéfredaktora stanice ČRo Plus a zároveň po pěti letech opouští Český rozhlas. Jméno jeho nástupce ve vedení stanice mluveného slova bude oznámeno v následujících týdnech, informoval v sobotu Český rozhlas. 

Šabata se stane zástupcem šéfredaktora deníku Právo. Funkci převezme od 1. října 2022, informoval v neděli server Novinky.cz, který je s Právem obsahově propojen. 

Stanice ČRo Plus dosáhla pod vedením Petra Šabaty rekordních výsledků v poslechovosti a podílela se zejména v posledních dvou letech na růstu Českého rozhlasu. „Stanice ČRo Plus se dostala pod vedením Petra Šabaty na samotný vrchol a v počtu posluchačů zdolala několikrát maxima, která jsme považovali za těžko překonatelná. Chtěl bych Petru Šabatovi poděkovat za jeho práci pro Český rozhlas a zároveň mu popřát hodně úspěchů v jeho novém působišti,“ uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

„Moje mise v Českém rozhlasu Plus se naplnila. Stanice i celé zpravodajství Českého rozhlasu jsou ve výborné kondici, ČRo Plus má poslechovost, jakou si nikdo při vzniku stanice netroufl odhadovat. Jsem přesvědčen, že jsme zvládli covid, válku i další události zprostředkovat posluchačům v nejvyšším standardu veřejné služby. Na to jsem hrdý,“ řekl  Petr Šabata.

Petr Šabata nastoupil do Českého rozhlasu v roce 2017 na pozici vedoucího programu stanice ČRo Radiožurnál. Šéfredaktorem ČRo Plus se stal 1. března 2018.

Šabata v minulosti působil jako šéfredaktor deníků MF Dnes, Hospodářské noviny a projektu Naše adresa. Byl také šéfredaktorem deníku Pravda v Bratislavě a zástupcem šéfredaktorky slovenského SME. Pro tato média psal politické a ekonomické zpravodajství, komentáře, analýzy, rozhovory i sloupky.

​Na odchod Petra Šabaty do Práva upozornil na twitteru před víkendem redaktor serveru iRozhlas.cz Jakub Troníček.

-mav-

Aktualizováno v neděli 31.7. 2022 v 18:55 o nové působiště Petra Šabaty. Text i titulek jsme upravili.