T-Mobile TV navýšila v pololetí počet zákazníků o 9 % na 223 tisíc

čtvrtek, 11. srpna 2022, 12:40 Aktuality, TV MediaGuru

V prvním pololetí 2022 evidovala společnost T-Mobile 223 tisíc zákazníků své satelitní a internetové televize.

Zdroj: T-Mobile

Zdroj: T-Mobile

T-Mobile TV v prvním pololetí 2022 sledovalo 223 tisíc lidí, a to jak přes IPTV, tak na satelitních platformách. Společnost T-Mobile to uvedla v tiskovém oznámení v souvislosti se zveřejněním hospodářských výsledků za 1. pololetí 2022. Za stejné období loni evidovala 205 tisíc zákazníků, meziročně si tak o 9 procent polepšila. 

Společnost zároveň uvedla, že mobilní služby T-Mobile využívalo k 30. červnu 2022 více než 6,3 milionu zákazníků, přičemž v meziročním srovnání přibylo zákazníků se smlouvou. Mírně poklesl počet zákazníků využívajících předplacené karty. Vysokorychlostní připojení využívá 411 tisíc zákazníků (meziročně +8 %). 

Tržby společnosti v 1. pololetí meziročně stouply o 4,2 % na 14,2 mld. Kč a zisk EBITDA se zvýšil o téměř čtyři procenta na 5,98 mld. Kč.

V květnu vstoupil T-Mobile jako první telekomunikační operátor do metaverza. Na online herní platformě Roblox představil svůj vlastní projekt virtuálního klubu Beatland, který uživatelům zprostředkuje nový způsob vnímání hudby spolu s řadou dalších aktivit. Beatland navazuje na celoevropský hudební projekt Telekom Electronic Beats, který odráží neustálý vývoj hudby, designu, umění, módy a nových technologií.

-mav-