ČT na jaře: Kukačky, Místo zločinu ČB, Docent či Dobré ráno, Brno!

úterý, 6. prosince 2022, 10:40 TV MediaGuru

Česká televize představila programové novinky pro jarní vysílání roku 2023.

Kukačky II, zdroj: Česká televize

Kukačky II, zdroj: Česká televize

Druhá řada rodinného seriálu Kukačky, detektivní seriál Místo zločinu České Budějovice, detektivní minisérie Docent nebo komediální seriál Dobré ráno, Brno!. To jsou některé z nových pořadů, které Česká televize nabídne ve svém vysílání na začátku roku 2023 a v průběhu jarních měsíců nového roku. Programové novinky představila na úterním setkání s novináři. 

Začátek nového roku odstartuje ČT televizní premiérou filmu Zátopek, kterou uvede na Nový rok. Od 2. ledna začne vysílání třináctidílného kriminálního seriálu Místo zločinu České Budějovice, který volně navazuje na předcházející řady Místo zločinu Plzeň a Místo zločinu Ostrava.

Od ledna do vysílání míří i druhá řada seriálu Kukačky o nechtěné záměně dětí, režíroval opět Biser A. Arichtev. Pokračování bude mít třináct dílů a příběh se zaměří na život obou rodin, které se snaží sblížit své životy. První třináctidílná série Kukačky se vysílala na obrazovkách České televize od ledna do dubna 2021 a v průměru ji sledovalo 1,7 mil. diváků starších 15 let při podílu 36,50 % (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere).

Připravena je také osmidílná komediální série režiséra Jana Prušinovského Dobré ráno, Brno!. Je další prací režiséra, který už pro ČT natočil seriály Čtvrtá hvězda, Trpaslík a Most!. Je situován do prostředí televizního zákulisí, konkrétně do vysílání ranního pořadu Dobré ráno. 

Další novinkou je minisérie Docent režiséra Jiřího Stracha a scénáristů Josefa Mareše a Jana Malindy, kteří jsou podepsáni pod seriálem Případy 1. oddělení. Hlavní role ztvární Tereza Ramba spolu s Ivanem Trojanem.

Do normalizačního období je situován nový pětidílný seriál Volha s Kryštofem Hádkem v hlavní roli. Ten ztvárňuje postavu práskače, který dostane protekční místo v Československé televizi. Vysílání seriálu začne v dubnu 2023.

Na jaře uvede ČT také dva celovečerní televizní filmy Případ se štěnicí a Případ s koncem, které jsou zároveň posledními díly volného cyklu detektivních příběhů podle literárních předloh Hany Proškové v hlavních rolích s Viktorem Preissem a Davidem Matáskem.

Česká televize si na začátku roku 2023 připomene 30. výročí existence ČT, v květnu 2023 pak oslaví 70 let od zahájení vysílání Československé televize.

Kromě původních seriálů nabídne Česká televize televizní premiéru sedmnácti filmových snímků, které vznikly v její koprodukci. Kromě Zátopka odvysílá i sportovní drama Poslední závod, komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Mimořádná událost či Kdyby radši hořelo, animovaný snímek Moje slunce Mad, pohádku Myši patří do nebe nebo dramata Okupace a Chyby.

Druhý kanál ČT nabídne např. šestidílnou televizní minisérii Stopy Járy Cimrmana, minulost a atmosféru Příběhů starých hospod poodkryje v osmidílné sérii herec Josef Polášek, pokračování road movie motorkáře a cestovatele Igora Brezovara a herce Martina Písaříka zavede diváky Po jedné stopě do Afriky II a herečka Vica Kerekes se vydá V karavanu po Maďarsku.

Kulturní stanice ČT art odvysílá také druhou řadu talk show Ikony Kamila Střihavky, premiérové dokumentární cykly České televize Dirigenti a Varhanní NEJ, sérii koncertů klasické hudby, ale i pětidílné severské drama Temné srdce či šestidílný kriminální thriller Bagdád střed.

Detaily k jarnímu vysílání ČT si můžete prohlédnout v materiálu níže.

-mav-