Prima: čtvrtý kanál letos nebude

čtvrtek, 04. srpna 2011, 08:19 TV MediaGuru

Generální ředitel TV Prima Marek Singer nepotvrdil, že by Prima ještě letos spustila svůj čtvrtý kanál.

Přestože televize Prima připravuje zahájení svého čtvrtého kanálu, s nímž pracovně počítala v listopadu 2011, v letošním roce by ke spuštění kanálu ještě dojít nemělo. „Čtvrtý kanál letos nebude. Stále neznáme datum ukončení přechodu na digitální vysílání, a to je pro nás závazné,“ uvedl na dotaz MediaGuru po skončení středeční tiskové konference k programovému schématu televizních stanic skupiny Prima generální ředitel televize Marek Singer.

Pravděpodobným čtvrtým kanálem Primy má být plnoformátový Prima family, na který Prima obdržela licenci vloni na jaře. Prima jej ale nemůže spustit dřív, než skončí v Česku přechod na zemské digitální vysílání. Na červnovém jednání poslaneckého výboru zástupci Primy naznačili, že se spuštěním nového kanálu počítají den po ukončení přechodu na digitální vysílání, když vycházeli z termínu 11. listopadu 2011.

O datu ukončení přechodu na digitální vysílání však stále není jasno a definitivně by jej mohl stanovit Senát, který bude na konci tohoto týdne projednávat návrh novely zákona o České televizi a dalších mediálních zákonech. Novela sice stanovuje jako rozhodný den digitalizace 11. listopad 2011, tzv. diginovela ale podmiňuje toto ukončení splněním několika faktorů a operuje i s datem 30.6. 2012.

Prima family má být podle dřívějších licenčních podmínek plnoformátovým kanálem se zaměřením na filmy, seriály, dokumenty, soutěžní, diskusní a sportovní pořady. Prima už v současnosti vedle svého hlavního kanálu nabízí dvě tematické stanice – na mužské publikum zaměřený Prima Cool a na ženské publikum Prima Love. Nechala si ale také registrovat ochrannou známku na kanál Prima Doma.  

Ani konkurenční Nova na pondělní tiskové konferenci neuvedla bližší podrobnosti ke spuštění svého nového kanálu a ani to, zda jej stihne odstartovat ještě v letošním roce. Zopakovala pouze, že má připraveno několik konceptů a v tuto chvíli se rozhoduje, se kterým na trh přijde.

-mav-