Relaunch týdeníku Ekonom: mění formát, obsah i logo

úterý, 20. září 2011, 01:00 Tisk MediaGuru

Ekonom po nástupu nového šéfredaktora Ondřeje Neumanna přichází s relaunchem. Formát se změní na velikost časopisů The Economist nebo Time.

S úpravami přijde Ekonom v říjnu. „Změní se formát, logo, titulní strana, vnitřní layout i obsah. Ekonom nabídne podstatně více informací i analýz z české i světové ekonomiky a byznysu. Magazín bude kompaktnější a elegantnější než dosud,“ přibližuje šéfredaktor Ondřej Neumann.

Vnitřní struktura Ekonomu se zjednoduší z dosavadních 14 na pět hlavních rubrik. V rubrice „zoom“ čtenáři naleznou analýzu toho nejpodstatnějšího, co hýbe světovou či českou ekonomikou, případně vlastní investigativní kauzu Ekonomu. „Top“ přinese komentovaný přehled aktuálních událostí z tuzemského i zahraničního byznysu, speciální strany věnované novinkách v právu, technologiích i společnosti. Oddíl „politika & byznys“ je věnovaný originálním informacím a analýzám. Graficky pojaté „téma“ nabídne delší materiály typu analytické téma, analytická reportáž, rozhovory. Závěr časopisu pak obsadí rubrika „inspirace“, věnovaná architektuře, moderním technologiím, gastronomii, cestování, autům, zdravému životnímu stylu, volnému času.

Autorem nové grafické podoby sledující moderní světové trendy je Jan Vyhnánek, který zároveň navrhl úpravu formátu, inspirovanou aktuální velikostí týdeníků The Economist, Bloomberg Businessweek, Newsweek nebo Time.

-mav-