Nova je blízko spuštění nového kanálu FANDA

neděle, 01. července 2012, 14:52 TV MediaGuru

TV Nova finišuje s přípravami na spuštění svého pátého kanálu FANDA. Představí jej v týdnu od 9. července.

TV Nova chce v nejbližších dnech představit podobu svého nového pátého kanálu – FANDA. V týdnu od 9. července totiž svolala tiskovou konferenci, vyplývá z informací, které v neděli společně s logem kanálu (viz obrázek) poskytla novinářům. To naznačuje, že spuštění nového kanálu Novy se blíží.

Nova od 1. července nasadila u satelitních operátorů promo smyčku nového kanálu FANDA. Kdy přesně jej chce spustit v plném provozu, zatím ale neupřesnila. S ohledem na datum tiskové konference se tak ale pravděpodobně stane ještě v polovině července.

Pátý kanál TV Nova, pojmenovaný FANDA, je zaměřen zejména na mužské publikum. Licenci k jeho provozování získala Nova už před rokem. Licence byla nejprve určena pro pozemní vysílání, letos v červnu ale Nova požádala o rozšíření i na satelit. S jeho spuštěním od loňska vyčkávala. Programově má být zaměřen zejména na sport, dramatickou tvorbu a dokumentární tvorbu především americké provenience, a to akčního, kriminálního a sci-fi žánru. Vysílat má podle licenčních podmínek 18–20 hodin denně.

-mav-