Daniel Grunt míří na TV Prima, pomůže s onlinem

pátek, 12. října 2012, 00:10 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Bývalý ředitel internetových projektů TV Nova Daniel Grunt nastupuje do konkurenční televize Prima.

Daniel Grunt, který dosud vedl online divizi mediálního domu Sanoma Media Praha, se bude podle informací MediaGuru.cz nově starat o online aktivity televize Prima. TV Prima na náš dotaz zatím informaci o příchodu Daniela Grunta nechtěla komentovat s tím, že podrobnosti sdělí až v následujících dnech.

Grunt opustil Sanomu, kde začal budovat novou strukturu online portfolia od loňského jara, letos na konci srpna. Za jeho vedení se digitálnímu portfoliu Sanomy dařilo zvyšovat počet uživatelů – letos v srpnu dosáhla 2,413 mil. unikátních návštěvníků měsíčně, což představuje nárůst o 43 % ve srovnání se srpnem před dvěma lety.

Daniel Grunt pracuje v digitálních médiích přes deset let. Působil jako manažer pro oblast multimédií ve společnosti Nokia Czech Republic, byl marketingovým a produktovým ředitelem internetového portálu Centrum.cz a více než dva roky řídil veškeré internetové aktivity TV Nova.

Příchod Daniela Grunta, který je považován za úspěšného online manažera, tak může avizovat zvýšený zájem Primy v segmentu internetových médií. Zde Prima letos uvedla svůj nový internetový kanál PrimaPlay.cz, který od podzimu rozšířila o placenou službu PrimaPlay Premium. Na rozdíl ale od konkurenčního Voyo.cz ze skupiny Nova, PrimaPlay zpoplatňuje jen minimální část obsahu.

-mav-