Outbreak a Jägermeister oceněny zlatem za ledovou kouli

sobota, 06. října 2012, 08:57 Marketing, Reklama MediaGuru

Šestý bubínek pro českou reklamu získala na reklamním festivalu Golden Drum v Portoroži práce Outbreaku pro značku Jägermeister.


V pátek večer proběhl na mezinárodním reklamním festivalu Golden Drum ve slovinské Portoroži slavnostní ceremoniál předávání cen v kategorii Multi Channel. Na stupni zlatých vítězů zazářila i česká agentura Outbreak, která byla jako jediná z českých prací v této kategorii na ocenění nominována.

Zlatý bubínek si agentura odvezla za PR kampaň s obří ledovou koulí pro značku Jägermeister. S omezeným rozpočtem, který měla agentura k dispozici, vsadila na senzaci. Desetitunovou ledovou kouli s lahví Jägeremeistru uvnitř umístila přes noc ve vojenské zóně v Milovicích a tím vzbudila jak zájem veřejnosti, tak i nejsledovanějších médií v zemi jako je Prima TV, TV Nova, nejčtenějších deníků i online zpravodajských serverů. V druhé fázi kampaně se pak obří ledové koule objevila na letních festivalech značky s cílem zvýšit povědomí o tom, že drink chutná nejlépe chlazený nebo s ledem. Povědomí se povedlo zvýšit díky PR kampani o 15%.

Z celkového počtu 319 prací přihlášených do kategorie Multi Channel bylo dále uděleno 7 hlavních cen (grand prix) a 22 stříbrných bubnů.

Hned tři nejvyšší ocenění – Golden Drum Grand Prix – ze sedmi si odvezla ruská reklama agentury Look at Media za kampaň Parking Douche. Díky využití digitálních médií pomohla vyřešit v ruském městě problém se špatně parkujícími auty. Pomocí mobilní aplikace v telefonu vyfotografovali kolem jdoucí lidé špatně parkující auta a fotografie provinilců byly okamžitě zveřejněny v online verzích místních novin, a to včetně informací o SPZ, typu a barvě auta. Díky identifikaci IP adresy odesílatele se fotografie viníka objevila formou pop-up banneru přímo v čteném článku všem čtenářům novin v okolí špatně zaparkovaného auta. Aby mohli banner zavřít, byli vyzváni ke sdílení fotografie na sociálních sítích, takže se o bezohledném řidiči dozvědeli jeho blízcí, kolegové, přátelé i on sám.

Další čtyři Grand Prix si odvezlo Finsko, Polsko, Izrael a Libanon.

V následující tabulce jsou uvedeny vybrané kampaně oceněné nejvyšším oceněním: Golden Drum Grand Prix podle jednotlivých kategorií.

Multi Channel, Golden Drum Grand Prix 2012

Multi Channel Category

Agentura

Kampaň

Integrated Communications Campaigns

SEK &GREY OY FINSKO

How three small Businesses Got to Sponsor F1 Star

Direct Campaigns

DDB Warszawa POLSKO

Hamburger Timetable

Digital Campaigns

LOOK AT MEDIA RUSKO

Parking Douche

Mobile Campaigns

LOOK AT MEDIA RUSKO

Parking Douche

Events

BAUMANN BER RIVNAY SAATCHI & SAATCHI Izrael

Blood Relations

Public Relations

LEO BURNETT BEIRUT Libanon

A Bet for a National Conscience

O oceněných českých kampaních a vítězů ve skupině Single Channel jsme psali zde.

Ivana Šimlovičová, Portorož