Mladá fronta majetkově vstoupila do Mediaprint & Kapa

úterý, 27. listopadu 2012, 11:10 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta koupilo podíl v distribuční společnosti Mediaprint & Kapa.

Struktura společníků distribuční firmy Mediaprint & Kapa doznává dalších změn. Do Medaprintu majetkově vstupuje vydavatelství Mladá fronta, které se dosud v žádné distribuční společnosti majetkově neangažovalo. Vyplývá to z uzavřených smluv o převodech obchodních podílů, zjistil MediaGuru.cz z jejich uložení ve Sbírce listin.

Změny ve struktuře společníků už odsouhlasila valná hromada. Mladá fronta by podle uzavřených dohod měla získat v Mediaprintu 8% podíl. Stane se tak odkupem části podílů od stávajících společníků - vydavatelství PK 62, Motor-Presse Bohemia, Business Media CZ, Burda Praha a Burda Media 2000. Celková hodnota získaného podílu představuje přibližně 370 tis. Kč.

Po letních změnách v Mediaprintu jde tak o další úpravu rozložení vlastnických podílů v druhé největší firmě distribuující periodický tisk. Další změny přitom můžou následovat v souvislosti s podílem vydavatelství Stratosféra, které nedávno převzala společnost Bauer Media. Jak už jsme informovali, vzhledem k tomu, že Bauer Media je akcionářem konkurenční PNS, je 20% podíl v Mediaprintu otevřen k případnému prodeji.

Zatímco na vlastnictví Mediaprintu se podílejí převážně vydavatelství časopisů, konkurenční PNS vlastní spíše vydavatelé, kteří mají ve svém portfoliu denní tituly. Mladá fronta tak bude v Mediaprintu prvním vydavatelem, který se díky deníku E15 pohybuje také na novinovém trhu.

-mav-