Babiš není spokojen s výsledky 5+2, mění management

čtvrtek, 06. prosince 2012, 14:04 Tisk MediaGuru

Podnikatel Andrej Babiš se rozhodl k restrukturalizačním krokům ve vydavatelství regionálních týdeníků 5+2 dny.

Společnost AGF Media, která patří do skupiny Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše, prochází podle informací MediaGuru.cz restrukturalizací, která má přinést úspory v produkci regionálních týdeníků 5+2 dny. Součástí restrukturalizačních změn je i obměna managementu vydavatelství.

Z funkce předsedy představenstva AGF Media byl odvolán Vladimír Junger. Z firmy ale neodchází, v nové struktuře má zastávat post ředitele inzerce. Nahradí tak dosavadní ředitelku inzerce Ivetu Šavelovou, která AGF Media opouští. Vladimír Junger se nechtěl k probíhajícím změnám jakkoli vyjadřovat. „Nemohou to komentovat,“ uvedl na náš dotaz. Z pozice výkonné ředitelky AGF Media také podle našich informací odchází Alena Jungerová. Vedení redakcí by měla převzít Jana Heřmánková, šéfredaktorka regionálních deníků Deník společnosti Vltava-Labe-Press.

Důvodem pro širší změny mají být podle informací MediaGuru.cz příliš vysoké náklady na chod sítě regionálních týdeníků 5+2 dny, jichž se souhrnně každý týden tiskne jeden milion výtisků. Podle našich informací investoval Babiš do projektu regionálních týdeníků 5+2 dny už 400 mil. Kč. Restrukturalizace má vést k razantním úsporám, a to v řádech sta milionů korun.

Změny si velmi pravděpodobně vyžádají zeštíhlení počtu zaměstnanců AGF Media. V červenci zaměstnávala AGF Media přes 300 lidí s tím, že celkový stav byl plánován na 350 zaměstnanců. Týdeníky připravují redakce v každém kraji České republiky, dále 77 okresních redakcí po třech lidech a centrála.

Týdeníky 5+2 dny, které jsou založeny na bezplatné distribuci, vstoupily na trh v letošním březnu a do konce července postupně pokryly všechny části republiky. Jejich tištěný náklad představuje 1 milion výtisků.

-mav-