Ecopress míří od Bakaly k Babišovi

čtvrtek, 24. ledna 2013, 15:11 Tisk MediaGuru

Na Slovensku se finalizuje dohoda o prodeji vydavatelství Ecopress podnikateli Andreji Babišovi.

Slovenské vydavatelství Ecopress, dceřiná firma tuzemského vydavatelství Economia, zřejmě brzy změní vlastníka. Podle informací MediaGuru.cz se finalizují dohody o prodeji společnosti podnikateli Andreji Babišovi. Společnost BXR Media Limited, kterou vlastní Zdeněk Bakala a která je jediným akcionářem společnosti Economia, se k této informaci nevyjádřila.

Ecopress na Slovensku vydává ekonomický deník Hospodářské noviny a několik odborných titulů, mezi nimi např. Strategie, Zdravotnické noviny, Horeca, Obchod  či Sestra.

O zájmu Andreje Babiše, jehož společnost AGF Media vydává v Česku regionální týdeníky 5+2 dny v milionovém nákladu, o dceřinou společnost Economie se mluví již delší dobu.

Economia na českém trhu prochází změnami vnitřní struktury a úpravy portfolia. Z managementu vydavatelství odchází generální ředitel Petr Babický, za nějž zatím společnost nástupce neoznámila. Dochází také k zúžení portfolia odborných titulů, kdy zaniká šest magazínů ze segmentů marketingu a retailu. Do představenstva firmy naopak nově usedají majitel Zdeněk Bakala a jeho manželka Michaela.

-mav-