TV Pětka a TV Metropol už mají nového investora

středa, 09. ledna 2013, 11:06 TV MediaGuru

Stávající akcionář Ivan Ondřejka prodal akcie ve společnosti spjaté s TV Pětka a TV Metropol.

Zábavní česká televize Pětka a regionální pražská televize TV Metropol už mají nového vlastníka. Stávající akcionář Ivan Ondřejka prodal 100 % akcií ve společnosti Metropol Production, pod kterou patří Metropol TV. Ta provozuje vysílání televizí Pětka a Metropol.

„V obchodním rejstříku už jsou patrné změny, které souvisejí s příchodem nového investora,“  řekl MediaGuru.cz výkonný ředitel TV Pětka Pavel Attel. Kdo je novým investorem, však neuvedl s tím, že u prodeje akcií byl Ivan Ondřejka.

Podle neoficiálních informací MediaGuru.cz se ke konci loňského roku nejvíce mluvilo o podnikateli Františku Savovovi, majiteli vydavatelství Mladá fronta. Zda však on je skutečným kupcem, zatím není známo. K akvizici TV Pětka se nepřímo pro měsíčník Forbes vyjádřil i Jaromír Soukup, spjatý se společností Empresa Media, která je majitelem TV Barrandov. „Zásadně neoznamuju akvizice před tím, než jsou hotové,” odpověděl.

Tisková mluvčí TV Pětka Kateřina Kotalová na náš dotaz v minulém týdnu uvedla, že komunikace změn v majetkové struktuře společnosti vzejde z iniciativy nového vlastníka. Bližší informace neposkytla.

Ze statutárních orgánů společnosti obchodní rejstřík k 3.1. 2013 vymazal členy představenstva Marka Vítka (generálního ředitele TV Pětka), Pavla Attela (výkonného ředitele), Lukáše Rázla, Šárku Maurovou a Ivana Ondřejku. Jako nového člena představenstva zapsal Jana Mrázka.

TV Pětka a TV Metropol se dostaly do potíží poté, co investorovi obou televizí, Luboši Měkotovi, byly zablokovány finanční účty pro podezření z podvodu v kauze Mostecké uhelné společnosti. Měkota tak nemá finanční zdroje k tomu, abych chod televizí zabezpečil.

Aktualizace 9.1. 2013, 15:40: Zájem o koupi TV Pětka a Metropol TV potvrdila společnost Empresa Media, vlastnící na televizním trhu TV Barrandov. Více informací zde.

-mav-

Foto: MediaGuru.cz