Kvapil končí jako ředitel TV Barrandov, střídá ho Bradáč

úterý, 12. února 2013, 14:07 Lidé, TV MediaGuru

Novým generálním ředitelem TV Barrandov se stal Roman Bradáč. Ve funkci střídá Roberta Kvapila, programovým ředitelem je Petr Lesák.

Vlastník TV Barrandov, společnost Empresa Media, přistupuje k dalším personálním změnám ve vedení. Novým generálním ředitelem TV Barrandov se stal Roman Bradáč. Ve funkci střídá Roberta Kvapila, který televizi doposud vedl. Novým programovým ředitelem je Petr Lesák, který zároveň zůstává jednou z tváří hlavní zpravodajské relace TV Barrandov.

„Robert Kvapil se svým managementem nastoupil do TV Barrandov, aby se ujal krizového řízení televize poté, co vydavatelství Empresa Media získalo majoritní podíl ve společnosti Barrandov Televizní Studio. Hlavním úkolem krizového managementu byla konsolidace provozu a také finanční stabilizace TV Barrandov,“ vysvětluje změny členka představenstva Barrandov Televizní Studio Marcela Hrdá. Robert Kvapil bude odpovědný za rozvojové projekty v rámci skupiny Médea.

Nový management TV Barrandov se bude primárně soustředit na další rozvoj programu televize. „Mým hlavním cílem je TV Barrandov dále rozvíjet a zejména zlepšit její pozici na českém televizním trhu,“ říká nový generální ředitel TV Barrandov Roman Bradáč. Ten se své funkce ujme 13. února. Ve stejný den se novým programovým ředitelem stává Petr Lesák, který i nadále  bude moderovat relaci Hlavní zprávy na TV Barrandov.

Jak už jsme dříve informovali, vlastník TV Barrandov už v průběhu ledna přistoupil k personálním změnám v nejvyšším managementu, když z pozic programového ředitele a výkonného ředitele pro provoz odešli Marek Stoniš a Radek Žádník. Důvodem změn, které televize nechtěla komentovat, byly pravděpodobně slabé výsledky nového programového schématu. Ten televize nasadila od ledna 2013. V prvním letošním měsíci dosáhl podíl televize Barrandov na sledovanosti 4,6 %, když ve stejném měsíci o rok dříve atakovala 6% hranici.

Od loňského podzimu, kdy TV Barrandov převzal nový vlastník, se její podíl na sledovanosti snižuje.

Vývoj podílu TV Barrandov v %, září 2012 - leden 2013, D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-