Kvapil řídí program TV Barrandov, start schématu nevyšel

pondělí, 14. ledna 2013, 08:48 Lidé, TV MediaGuru

Generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil převzal řízení programu více než týden po uvedení nového schématu.

Po více než týdnu vysílání nového programového schématu, na který televize Barrandov přešla od začátku roku 2013, dochází ke změnám řízení programu. Jak už jsme informovali na konci minulého týdne, z vedení managementu odcházejí programový ředitel Marek Stoniš a výkonný ředitel pro provoz Radek Žádník. Přestože televize Barrandov nechce personální změny komentovat, tisková mluvčí televize Martina Slavíková pro MediaGuru.cz v pátek odpoledne uvedla, že za program nyní zodpovídá generální ředitel Robert Kvapil. „Mohu říci, že programová skladba v současné době podléhá přímo generálnímu řediteli.”

Důvodem rychlé personální obměny jsou pravděpodobně podprůměrné výsledky většiny nových formátů, které televize zavedla právě po nástupu programového šéfa Stoniše. Podvečerní vysílání, ze kterého ustoupilo oblíbené dětské pásmo Animáček, jehož vysílací doba byla zkrácena a přesunuta na 16. hodinu, obsadily nové zábavní a zpravodajské pořady. Od ledna se tak ve vysílání Barrandova objevila soutěž s Alešem Cibulkou Česká tajenka, spotřebitelský magazín Kolik to stojí, magazín ze života showbyznysu Prominenti, pořad vyhrazený pro případné talenty z ulice Na plac! a především zpravodajská relace Hlavní zprávy a Prezidentský Vtip za stovku, opírající se o název jednoho z nejúspěšnějších pořadů TV Barrandov v současnosti.

Právě posledně jmenovaný pořad si vede alespoň průměrně, výsledky ostatních zmiňovaných pořadů jsou dosud podprůměrné. Vůbec nejnižšího podílu zatím dosahuje pořad Prominenti, mj. moderovaný Petrou Černockou a Monikou Marešovou. Za týden vysílání od 3.1. do 10.1. 2013 dosáhl v průměru jen 1,4% podílu na sledovanosti (D15+).

Průměrný podíl nových pořadů, 3-10.1. 2013

pořad share 15+ v %
Prezidentský Vtip za stovku 4,9
Česká tajenka 3,8
Hlavní zprávy 3,7
Kolik to stojí 1,8
Na plac! 1,7
Prominenti 1,4

Zpravodajská relace Hlavní zprávy, začínající jako první večerní televizní zpravodajství českých TV stanic (od 18:45), sice ve svém pilotním vydání na Nový rok začala slibně (300 tis. diváků), následující vydání relace však klesaly, a to pod 100, resp. i pod 70 tis. diváků starších 15 let. Až víkend a zájem o prezidentské volby znamenal zastavení poklesu a návrat nad hranici 100 tisíc diváků, v neděli 13.1. přiblížení se k hranici 200 tis. diváků starších 15 let.

Vývoj sledovanosti pořadu Hlavní zprávy v tis. (3.-13.1. 2013)

Zdroj všech dat: ATO-Mediaresearch

Vůbec nejúspěšnějším programovým tahem nového vedení je tak zatím opětovné nasazení seriálu Třicet případů majora Zemana, který televize reprízuje v pondělí od 20:00. První díl, odvysílaný 7.1. 2013, zhlédlo v průměru 400 tis. diváků nad 15 let.

-mav-