Z Economie odchází další ze zakladatelů M&M

pátek, 08. března 2013, 11:54 Tisk MediaGuru

Po třinácti letech odchází z Economie Bohuslav Bohuněk. Nesouhlasí s kroky manažerů vydavatelství.

Po šéfredaktorovi Danielu Köpplovi a řediteli inzerce Františku Frídlovi odchází z vydavatelství Economia další ze spoluzakladatelů týdeníku Marketing & Media Bohuslav Bohuněk. Svůj odchod vysvětluje nesouhlasným postojem k manažerským rozhodnutím vedení Economie.

„Mnoho manažerských rozhodnutí z poslední doby vnímám jako neprofesionální a příčící se elementární logice. Za silně neprofesionální rozhodnutí považuji např. odvolání dlouholetého šéfa inzerce M&M Františka Frídla, člověka na kterém ekonomicky stál Marketing&Media, a to s odůvodněním ‚pro nadbytečnost’,“ řekl MediaGuru.cz Bohuněk. „Nechci pracovat ve společnosti, která si neváží svých zaměstnanců, za kterými jsou prokazatelné výsledky, ve společnosti, kde osobní sympatie a antipatie vítězí nad profesionalitou a ve společnosti, která věří, že každý je nahraditelný. Není.“

Bohuněk není jediným redaktorem, který ze spřízněných redakcí Marketing&Media a Trend Marketing odchází. V redakci týdeníku M&M, jehož vedení se v minulém týdnu ujal Václav Sochor, by mělo být obměněno přibližně pět redaktorů z cca devíti redaktorů, a to z různých důvodů (končící pracovní smlouva, mateřská dovolená, jiná pracovní nabídka atp.).

Bohuslav Bohuněk přišel do Economie v roce 2000 a stál tak u zrodu vznikajícího profesního týdeníku jako vedoucí rubriky Marketing, později se stal i zástupcem šéfredaktora. V roce 2004 se posunul na post šéfredaktora nového měsíčníku Trend Marketing. Trend Marketing je jedním z titulů, které se Economia rozhodla zrušit. Bohuněk nevyužil nabídky na setrvání v týdeníku M&M a rozhodl se odejít.

Divize odborného tisku vydavatelství Economia se nejvíce rozvíjela v době, kdy v čele divize stála Sylvie Šmeráková. Po jejím nuceném odchodu se Economia snažila integrovat divizi B2B do celého vydavatelství. Letos v lednu rozhodla, že portfolio B2B titulů sníží o šest magazínů.

-mav-