Martin Štěpánek prodal podíl v ZenithOptimedia

pátek, 19. dubna 2013, 13:54 Reklama MediaGuru

Stoprocentním vlastníkem ZenithOptimedia je skupina Publicis, chystají se i další změny.

Martin Štěpánek, který dosud spoluvlastnil mediální agenturu ZenithOptimedia, svůj 40% podíl prodal skupině Publicis. Té patřil zbývající 60% podíl, v současnosti je tak Publicis stoprocentním vlastníkem agentury ZenithOptimedia. Martin Štěpánek informaci MediaGuru.cz potvrdil. „Svůj podíl v Lion Communications si ale nadále ponechávám,“ upřesnil. V Lion Communications, holdingové společnosti, pod kterou patří např. i reklamní agentury Saatchi & Saatchi nebo Leo Burnett, má Martin Štěpánek podíl ve výši 40 procent, zbytek opět vlastní Publicis.

Podle Martina Štěpánka na změnu v mediální agentuře ZenithOptimedia navážou další kroky. „Snahou je strukturu dále zjednodušit. Následně dojde k tomu, že Starcom a ZenithOptimedia se spojí v jednu právní entitu, ale budou dále fungovat samostatně, podobně jako je tomu ve struktuře Lion Communications,” uvedl.

Starcom MediaVest a ZenithOptimedia jsou mediálními agenturami skupiny Publicis. Podle žebříčku Recma z loňského července je Starcom šestou největší a ZenithOptimedia osmou největší tuzemskou mediální agenturou měřeno podle billings. Jejich společný nákupní pool má na trhu komunikačních sítí 13% podíl.

-mav-