Staropramen otevřel novou hospodu pro 21. století

středa, 24. července 2013, 15:45 Marketing MediaGuru

Pivovary Staropramen představily na Vinohradech první hospodu svého nového konceptu Parlament.

Společnost Pivovary Staropramen otevřela první z hospod nového konceptu zvaný Parlament, která má být moderní hospodou pro 21. století. Jde tak v pořadí o druhý vlastní koncept společnosti, která již 14 let provozuje síť třiceti restaurací Potrefená husa.

První hospoda s názvem Vinohradský Parlament, jež se nachází v historické budově Národního domu na Vinohradech, byla otevřena 15. července.

Vinohradský Parlament

Hlavní cíl nového konceptu je podle Staropramenu rehabilitace pojmu hospoda. „Prostřednictvím Vinohradského Parlamentu chceme ukázat, že hospoda může být příjemným a kultivovaným místem, kde se lidé pravidelně rádi setkávají, vyprávějí si u dobrého piva a k tomu se mohou velmi dobře najíst,“ říká David Petřík, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen, který za vznikem této hospody stojí.

Logo hospody Parlament

Vinohradský Parlament zvládne obsloužit přes 300 hostů najednou. Tým kuchařů vede šéfkuchař Jan Pípal, který dříve vařil v restauraci Zlatá Praha hotelu Intercontinental, v Grand Hotelu Pupp v Karlových Varech či v Sheraton Hotelu Prague. Hlavním „tahákem“ k návštěvě bude kvalitně ošetřené pivo Staropramen. Nová hospoda je vybavena unikátním chladicím systémem sklenic, který zaručí, že pivo dlouhodobě udrží tu nejlepší teplotu.

Vinohradský Parlament – výčep s chlazením pivního skla

Cestou vlastního konceptu hospod jdou i jiné pivovary. Například v květnu letošního roku otevřel první hospodu z řady tzv. urban ultimate concept pub Plzeňský Prazdroj. Pro své pivo Gambrinus zvolil styl urban street, v němž klade důraz na architektonické a designové řešení.

-kch-