Economia finišuje s výběrem ředitele obsahu

čtvrtek, 29. srpna 2013, 09:51 Tisk MediaGuru

Economia se rozhoduje, kým obsadí post ředitele obsahu. Rozhodnutí by mohla oznámit v nejbližších dnech.

Společnost Economia by měla v nejbližších dnech oznámit, kdo bude ve firmě zastávat post ředitele obsahu. Jde o manažerský post, který obnáší řízení všech redakcí a spadá přímo pod generálního ředitele. Tím je od letošního jara André Warnecke.

Vedení společnosti Economia vyjednává o obsazení této pozice už delší dobu. Jednání se údajně vedla s několika kandidáty. Vážným kandidátem na tuto pozici má být bývalý zástupce šéfredaktora Lidových novin Vladimír Piskáček. V Lidových novinách působil poslední necelé tři roky, vedl ekonomickou rubriku. Před tím byl zástupcem šéfredaktora v ekonomickém deníku E15. Economia se k informaci nevyjádřila.

Economia se letos v červnu přestěhovala do nových prostor v Praze Karlíně, kde otevřela i rozsáhlý newsroom. Označuje ho za největší newsroom v republice. V jeho centru je tzv. Superdesk, u něhož sedí šéfredaktoři titulů. Ve struktuře nového newsroomu jsou redaktoři rozřazeni podle témat, nikoli podle titulů.

V souvislosti s přestěhováním došlo letos v červenci k úpravám kompetencí jednotlivých redaktorů. Lucie Tvarůžková byla s účinností od 1. 7. 2013 jmenována šéfredaktorkou zpravodajského serveru iHned.cz a zároveň šéfredaktorkou digitálního obsahu. Zástupce šéfredaktora HN Petr Orálek byl jmenován šéfredaktorem sdíleného obsahu.

Economia bude muset také vyřešit, jak do své struktury integruje společnost Centrum Holdings, mj. provozovatele serveru Aktuálně.cz. Transakci už povolil antimonopolní úřad.

-mav-