RF Hobby míří mezi bulvární týdeníky a TV guidy

pondělí, 07. října 2013, 12:54 Tisk MediaGuru

Hned čtyři magazíny uvede v říjnu vydavatelství RF Hobby. Chce posílit mezi vysokonákladovými tituly.

Vydavatelství RF Hobby, které se profiluje především v segmentu populárně naučných titulů, přijde v průběhu října hned se čtyřmi novými tiskovými tituly. To je v dnešní době překvapivá aktivita a podobná „invaze“ nových titulů se v posledních letech neodehrála.

RF Hobby se přitom rozhodlo vstoupit do segmentů tiskového trhu, ve kterých zatím nepůsobí. Podle informací MediaGuru.cz se v polovině října vstoupí mezi vysokonákladové společenské týdeníky. Titulem, kterým bude chtít konkurovat společenským týdeníkům, mezi které mj. patří Rytmus života, Pestrý svět nebo Sedmička, bude týdeník Moje šťastná hvězda. Ten vyjde v zaváděcím masovém nákladu 310 tisíc výtisků, prodávat se bude jen za 10 Kč. Magazín se chce zaměřit na svět českého i zahraničního showbyznysu, celebrity, jejich životy a zajímavosti ze zákulisí.

Dalšími novými tituly budou tři programové časopisy. Jak už jsme informovali, RF Hobby si nechalo zaregistrovat několik ochranných známek v segmentu televizních čtrnáctideníků. Postupně tak na trh uvede čtrnáctideníky TV Gold, který má být určen pro náročného diváka. Prodávat se bude za 19,90 Kč, vyjde v zaváděcím nákladu 150 tis. kusů.

Další dva čtrnáctideníky budou postaveny cenově níže: TV program bude masovější, distribuovat se bude v nákladu 250 tis. kusů a prodávat se má za 12,90 Kč. Charakterizuje se jako titul pro „aktivního“ diváka.  Magazín TV 14 Tip půjde s prodejní cenou pod 10 Kč – čtenáři jej koupí za 9,90 Kč. S podtitulem „program pro celou rodinu“ dosáhne zaváděcí tištěný náklad 130 tisíc kusů.

RF Hobby tak vyhlašuje útok na vysokonákladové časopisy. Mezi bulvárními týdeníky se nový launch podařil v uplynulém roce týdeníku Sedmička (Empresa Media) a jen díky příchodu nového titulu se celkové prodeje v segmentu bulvárních týdeníků v loňském roce nesnížily. Mezi televizními časopisy je trendem uplynulých let nárůst obliby programových čtrnáctideníků na úkor programových týdeníků. Čtrnáctidenní programové TV guidy a bulvární týdeníky patří vůbec k nejprodávanějším tiskovým titulům na českém trhu.

-mav-