Werle se vrací do RBVG, zodpovídá za zahraničí

čtvrtek, 10. října 2013, 12:58 Lidé, Tisk MediaGuru

Dosavadní předseda představenstva skupiny Mafra Johannes Werle se vrací do Německa.

Dosavadní předseda představenstva mediální skupiny Mafra Johannes Werle, který ve čtvrtek v souvislosti s převzetím společnosti koncernem Agrofert opustil pozici v čele Mafry, bude nadále pracovat pro německou společnost  Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft (RBVG). Ta byla od roku 1994 jediným akcionářem vydavatele mj. deníků MF Dnes a Lidové noviny. Letos v červnu se ale rozhodla svůj podíl prodat podnikateli Andreji Babišovi. Werle to uvedl na dotaz MediaGuru.cz.

„Nadále zůstávám v řídících orgánech Rheinisch-Bergische, zodpovídat budu za zahraniční aktivity. Přestože z Česka se společnost stáhla, stále zůstáváme aktivní v Polsku a na Slovensku. Vedle toho budu zodpovídat za digitální aktivity skupiny,“ upřesnil. Právě v onlinu chce dnes už bývalý akcionář Mafry růst.

Z Česka přitom Werle odjíždí už dnes, své práce v Německu se ujme hned od pátku 11. října.

Werle působil v Česku více než rok a půl, od ledna 2012. Za jeho vedením prošla Mafra restrukturalizací redakčních částí, týkající se deníků MF Dnes a Lidové noviny. V rámci reorganizace také snížila počet členů v představenstvu z pěti na čtyři.  V loňském roce skončila Mafra ve ztrátě necelých 170 mil. Kč, pro letošní rok ale počítá se ziskem.

-mav-