Jakub Unger odchází z Economie a Aktuálně.cz

úterý, 19. listopadu 2013, 09:46 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Z vydavatelství Economia odchází Jakub Unger, dlouholetá tvář projektu Aktuálně.cz.

Jakub Unger, dlouholetý ředitel pro obsah společnosti Centrum Holdings, se rozhodl odejít ze společnosti Economia. Economia je novým vlastníkem Centrum Holdings. Napsal to server Lupa.cz., podle kterého Unger svůj odchod oznámil v úterý ráno redakci Aktuálně.cz. Také zdroje MediaGuru.cz z konce minulého týdne odchod Jakuba Ungera naznačovaly, Unger ale odchod minulý pátek nepotvrdil.

V nové struktuře vydavatelství Economia byl Jakub Unger jmenován do pozice ředitele transformace a podle informací společnosti Economie měl být také členem týmu společného ředitele redakcí Economie a Centrum Holdings Vladimíra Piskáčka.

Jakub Unger je dlouhá léta spojen především se zpravodajským webem Aktuálně.cz. Ten společně s Romanem Gallem spoluzakládal, stal se jeho prvním šéfredaktorem. Post šéfredaktora zastával do února 2012, poté se stal obsahovým ředitelem Centrum Holdings, kde mj. rozvíjel i projekt placeného deníku Insider. Před rozjezdem Aktuálně.cz působil čtyři roky v Hospodářských novinách, kde končil jako zástupce šéfredaktora. V druhé polovině 90. let pracoval v redakci časopisu Týden, poté v domácím zpravodajství MF Dnes.

-mav-