Odpověď Regie: Jednáme o dalších rádiích, budeme lídry

čtvrtek, 21. listopadu 2013, 07:30 Rádio MediaGuru

Přesuny na rádiovém reklamním trhu pokračují. Po MMS hlásí rozšiřování své sítě i RRM.

Mediazastupitelství Regie Radio Music (RRM) ze skupiny Lagardère bude dál exkluzivně zastupovat Rádio Impuls. Jedná navíc o zastupování dalších rádiových stanic, uvedla společnost ve středu odpoledne.

Rádio Impuls je aktuálně nejsilnější rozhlasovou stanicí na trhu, kterou si týdně naladí 2,1 milionu posluchačů. „Mediální diskuze o změně vlastníka Rádia Impuls nejsou pro naše zastupitelství významné, protože dlouhodobou spolupráci s Rádiem Impuls máme zajištěnou platnou smlouvou,“ uvádí Martin Nováček, obchodní ředitel RRM, v návaznosti na spekulace o vlastnických změnách. O největší tuzemské rádio se zajímá podnikatel Andrej Babiš.

Podle Martina Nováčka navíc RRM  jedná o exkluzivním zastupování dalších rádií na národním trhu. „Z aktuální situace je zřejmé, že RRM bude jednoznačně nejsilnějším hráčem na rozhlasovém trhu v roce 2014, jde pouze o to, jak výrazná bude naše pozice lídra,“ vzkazuje RRM konkurenční síti MMS (Media Marketing Services).

Jak už jsme informovali, na rádiovém trhu dochází k přeskupování zastupovaných rádií mezi mediazastupitelstvími. Společnost MMS v úterý oznámila, že od nového roku bude zastupovat šest regionálních stanic, dosud zastupovaných BPM a prodávaných také přes RRM. Je navíc velmi pravděpodobné, že k této šestici přibudou ještě další rádia, která v současnosti BPM zastupuje. Na druhou stranu MMS přijde o rádia dřívějšího RadioNetu, která majetkově patří pod společnost Radio United, spjatou s FTV Prima. Nelze vyloučit, že i o tato rádia se hraje v aktuálním vyjednávání.

Sítě MMS a RRM jsou hlavními konkurenty na rádiovém reklamním trhu. Podle posledních výsledků Radio projektu za 2. a 3. čtvrtletí 2013 má MMS na trhu mírně vyšší podíl (38,6 %) než RRM (38,2 %), na druhou stranu počet posluchačů rádií zastupovaných RRM je vyšší než v případě MMS.

-mav-